gittigidiyor

Yuvarlak Çerçeveye Sahip Olan En İyi 5 Akıllı Saat

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
yuvarlak-cerceveye-sahip-olan-en-iyi-5-akilli-saat-705x290.jpg
Akıllı saatler gittikçe popülerleşmeye başladı ve artık klasik yuvarlak saat tasarımları da bu akıllı cihazlara yer ediyor. İşte yuvarlak tasarıma sahip en iyi 5 akıllı saat.Bilidiğiniz gibi son kullanıcıya ulaşan akıllı ürünlerde akıllı telefondan hemen sonra sırayı akıllı saatler almıştı ve yavaş yavaş yer edinmeye devam ediyorlar. İlk başta kare gibi tasarımlar ile karşımıza çıkan bu akıllı saatler şimdilerde klasikleşen yuvarlak tasarımları ile yaygınlaşıyorlar. Peki ya onca ürün arasından seçim zor olmayacak mı? İşte size kolaylık olsun diye biz de yuvarlak tasarım hatlarını taşıyan 5 yeni akıllı saati sizler için sıraladık.

Hemen sıralamaya geçmeden bir bilgi verelim. Sıralama alfabetik olacak, yani bu 5 saat arasından en iyisi şudur demek yerine seçimi sizlere bırakıyoruz. Çünkü bu sektör yeni ve nerdeyse yeni olan saatlerin hepsi birbirine çok yakın özellikleri barındırıyor.
1) Huawei Watch

huawei-watch1.jpg


Huawei'nin diğer yarıştığı modellere göre dahe erken davranarak tanıttığı Huawei Watch, Barcelona'daki MWC 2015, yani Mobil Dünya Kongresi'nin baş tacı ürünlerinden biriydi. Kendisinden daha önce çıkan akıllı saatlere ciddi fark atan Huawei Watch hala günümüzde "yeni" olarak tabir edilen saatlerle başa çıkabilecek özelliklere sahip.

400x400 piksel 1.4 inç Super AMOLED ve safir kristal ekranı oldukça parlak ve canlı olarak karşımıza çıkıyor. Çok lüks görünen bu akıllı saat aynı zamanda klasik ve pahalı saat tasarımlarına oldukça yakın. Şahsen test ettiğimde gördüğüm tek eksiği fazla ağır olmasıydı. Ancak yine klasik dediğimiz bu tarz saatlerin de ağırlığını göz önüne alırssak kusursuza yakın bir akıllı saat elde etmiş oluyoruz. 316L paslanmaz çelik kaplama, 300mAh batarya, Bluetooth 4.1, WiFi bağlantıları 512MB RAM ve 4GB depolama gibi detaylara sahip olan Huawei Watch, iPhone 6S ile tanıştığımızı düşündüğünüz Rose Gold renk seçeneğini daha önceden sunmuştu.
2) LG Watch Urbane

maxresdefault.jpg


Sene başında hazırladığımız 2014'ün en iyi akıllı saatleri listemizi hatırlayanlar vardır. (Hatırlamayanları şöyle alalım) O listede şahsen LG G Watch R'ı birinciliğe oturtmuştum. Moto 360'a göre çok daha hoşuma gitmiş olan cihaz geçen sene bu iki saat arasındaki çekişmeyi bilmeyeniniz yoktur. Çünkü bilindik markalar arasında sadece bu iki saatte yuvarlak çerçeve bulunuyordu.

Şimdi ise bu saatini çok daha geliştiren LG, lüks akıllı saat sektörü yaratacak bir biçimde LG Watch Urbane ile piyasada. Hatta o kadar güzel bir saat oldu ki, Googlebile Android Wear reklamlarında, görsellerinde genellikle bu saati kullandı. LG'nin G Watch R ile yakaladığı başarı ve tecrübenin ürünü olan Watch Urbane, nano sim girişi ile de dikkat çekiyor. Böylelikle 4G/LTE destekleyen akıllı saat 320 x 320 piksel 1.3 inç P-OLED ekrana sahip. Android Wear 5.1 ile kutudan çıkan saat 512MB RAM ve 4GB depolama alanına sahip. 410 mAh bataryası ile de uzunca bir kullanım vaad eden Urbane, IP67 sertifikası ile saatiniz ile çok derinlere gitmedikçe yüzebilmenizi sağlıyor. Ve belirtmeden geçmek istemedim. Bence en şık akıllı saat bu arkadaşımız.
3) Moto 360 (2015)

New-Motorola-Moto-360-2015.jpg


Yine bahsi yukarıda geçen şu listemizde LG G Watch R ile birincilik için yarışan Moto 360, yenilenerek Moto 360 2015 adıyla karşımıza çıktı. Fakat bir sıkıntısı mevcut. Motorola kesiminden beklenilen en büyük yenilik olan saat ekranının alt tarafındaki sensörler için ayrılan ve ekranı bölen siyah bölmenin gitmesi gerçekleşmedi. Yani yine tam yuvarlak bir saat değil Moto 360. Nedendir diye sormak gerekli bu firmaya ama sorduğumuzda cevap vermediler. (IFA'da inceledik, kısa süre içerisinde gelir videosu) Apple Watch'ta gördüğümüz iki farklı büyüklüğü Android'e getiren Motorola, 42mm ve 46mm olarak iki farklı boyut seçenekleri sunmakta. yine Apple Watch Edition gibi komple 24k altın kaplama versiyonu da bulunan saat yine şıklığını ve sadeliğini konuşturuyor.

Ülkemiz için geçerli olmasa da kendi Moto Maker sitesinden kafanıza göre özelleştirebildiğiniz ve o şekilde sipariş edebileceğiniz akıllı saat rakiplerine oranla sadeliğini koruyor olsa da Google gibi bir firmanın Nexus'u haline gelmiş olmasıyla dikkat çekmekte. Ayrıca kayışlarınızı istediğiniz şekilde ayarlayarak ister sportif ister klasik isterseniz zengin görünümlerini ayarlayabilirsiniz. Evet evet, kayışlar değişebiliyor!
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
4) Runtastic Moment


runtastic-moment.jpg


Runtastic adını özellikle spor ve sağlık için olan en önemli uygulamalardan biri olarak görmekteyiz. Bu sektörün eskilerinden olan firma, kendine özel ve Android Wear işletim sistemine sahip olmayan bir akıllı saat de üretti. Basic, Fun, Classic ve Elite olarak da üç modele ayıran firma klasik saat tasarımına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Çünkü gerçekten klasik yani analog bir akıllı saat! "Nasıl yani?" dediğinizi duyar gibiyim. Aslında bildiğimiz bir saat olan Runtastic Moment, içinde barındırdığı adımsayar, uyku ölçer, kalori ve nabız hesaplama gibi klasik akıllı saat özelliklerini barındırıyor. Yani klasik saat isteyenler için farklı bir yenilik olarak karşımıza çıkan Runtastic Moment böylelikle diğer modellere ciddi bir farklılık getiriyor. Hatta asıl farktan bahsedelim, diğer akıllı saatler 1-2 gün batarya süresine sahipken Runtastic Moment 6 ay bir süreye sahip. Evet evet 180 güne varan pil ömrü!

5) Samsung Gear S2


gear-s2.jpg


IFA 2015 kapsamında görücüye çıkan Samsung'un akıllı saati, Samsung'un şidiye kadar tanıttığı akıllı saatlerden farklı olarak firmanın ilk yuvarlak akıllı saati olarak dikkat çekiyor. Tasarımsal olarak bazı kesimden "Oyuncak saat" yakıştırması yapılmasına ben pek katılmıyorum. Gayet gençlere yönelik ve sportif görüntü sunan Gear S2'de aynı zamanda çerçevesinin çevrilerek kullanılması ile farklılık yaratmakta. Android Wear yerine yine Samsung'un kendi bildiği yoldan gittiği ve Tizen işletim sistemi kullandığı akıllı saat Samsung telefonlar ile tam etkileşimde çalışabilirken Android desteği sunarken söylentilere göre iOS desteği de kazanarak iOS tarafında Apple Watch'un en büyük rakibi olacak.

1.2” Super AMOLED ekranı 360 x 360 piksel çözünürlüğünde ve 302ppi değere sahip. Exynos 3250 adındaki Samsung'un saati için özel olarak ürettiği çipsetini barındıran Gear S2, modeline göre 250mah ve 300mAh pil değerine sahip. Ayrıca e-Sim denilen ve fiziki olmayan elektronik sim sayesinde simkarta gerek olmadan telefonunuzdaki hattı kullanabileceğiniz saat telefondan %100 bağımsız çalışabilme yeteneğine sahip. 512MB RAM ve 4GB depolama sunan saat IP68 sertifikasıyla suya ve toza oldukça dayanıklı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst