gittigidiyor

125 CC'lik Motorlar Araba Ehliyetiyle Kullanabilecek mi?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Türkiye'de artan yakıt fiyatları nedeniyle motorsikletlere ilgi patlama yapmış durumda. Arabaya fiyatları baz alındığında çok daha alınabilir bir seçenek olan motorlarla ilgili ise bir süredir ehliyet konusu tartışılıyor.​


Türkiye'de artan yakıt fiyatları nedeniyle motorsikletlere ilgi patlama yapmış durumda. Arabaya fiyatları baz alındığında çok daha alınabilir bir seçenek olan motorlarla ilgili ise bir süredir ehliyet konusu tartışılıyor.



Mevcut yasa 50 cc'ye kadar olan motorsikletlerin B Sınıfı yani araba ehliyetiyle kullanımına izin veriyor.​


Mevcut yasa 50 cc'ye kadar olan motorsikletlerin B Sınıfı yani araba ehliyetiyle kullanımına izin veriyor.


Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığı bitmeden önce konuyla ilgili ise "Bundan sonra 125 CC'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. Bu konudaki çalışmalar belli bir noktaya geldi, hazırlığı yapıldı" demişti.​


Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığı bitmeden önce konuyla ilgili ise Bundan sonra 125 CC'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. Bu konudaki çalışmalar belli bir noktaya geldi, hazırlığı yapıldı demişti.


Uzun süredir merakla beklenen konuyla ilgili bugün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.​


Uzun süredir merakla beklenen konuyla ilgili bugün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.


Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının konuyla ilgili ortak çalışma yürüttüğünü söyledi.

Ancak Yerlikaya açıklamalarının devamında konuyla ilgili fikirlerinin çok da sıcak olmadığını yansıttı ⬇️


Ancak Yerlikaya açıklamalarının devamında konuyla ilgili fikirlerinin çok da sıcak olmadığını yansıttı ⬇️


'Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 CC altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyetle 125 CC altındaki motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli.'
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst