gittigidiyor

5G testleri ABD’de devam ediyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ABD ‘nin ünlü GSM Operatörü AT&T, 5G testlerine hazır olduğunu açıkladı.
Att_Logo.jpg

Amerika Birleşik Devletleri’de daha hızlı internet için 5G testleri yapılmaya devam ediyor. ABD’nin önemli GSM şirketlerinden AT&T ile diğer önemli GSM şirketi Verizon ile birlikte laboratuvar ortamının dışında gerçek ortamda testlere başlayacak.
5g.jpg
5G testlerine geçtiğimiz yıl Verizon şirketi canlı şebekeler üzerinden testlere başlatmıştı. Şimdi diğer bir büyük GSM operatörü olan AT&T şirketide bu testlere başlamak için hazır. AT&T 5G testleri konusunda Intel ve Ericson ile bir işbirliğine girmiş durumda. AT&T gerçekleştireceği testlerde bu gün itibarı ile Amerika Birleşik Devletleri’nde sunulan 4G LTE hızında 30 ile 50 kat arasında daha yüksek rakamlara ulaşmak istiyor. Gerçekleştirilen testlerin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması ve 2020 yılına kadar da kullanıcılara yaygın bir şekilde 5G hizmeti verilmesi hedefleniyor.Uzun bir süredir laboratuvar ortamında gerçekleştirilen 5G testleri dış ortamda yani gerçek yaşamda test edilmeye başlandı. 5G teknolojisinin ilerleyen dönemlerde teknolojinin bir çok alanında sorunların çözümlerinde beklentileri karşılaması bekleniyor. AT&T Strateji Müdürü John Donovan konuyla ilgili olarak 5G teknolojisinin kullanıcılar arasında oldukça yaygın ve sürdürülebilir olacağını açıkladı. 5G’nin veri alma ve iletme gecikme süresinin maksimum 1 milisaniyeye düşürülmesi hedefleniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst