gittigidiyor

Adobe Flash Player'daki sorun ne?

iseso

Aktif Üye
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
1,348
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Gölcük/Değirmendere




Adobe Flash Player'daki sorun ne?



1436945335919.jpg

Son birkaç gündür Mozilla Firefo kullanıcıları Adobe Flash Player 'la ilgili problem yaşıyor. Alınan bilgilere göre Mozilla, Adobe Flash Player eklentisini tamamen kaldırıyor.

Eğer Flash Player için yayınlanan son güncellemeyi yüklemediyseniz, ciddi bir güvenlik açığına karşı savunmasız kalabilirsiniz. Mozilla, Flash'ın tüm sürümlerini Firefox'ta engellemesi sonrasında, Adobe Flash Player engeli sorulmaya başlandı.

Mozilla Firefox'ta neden tüm flash sürümlerini engelledi mi? sorusu üzerine merakla beklenen açıklama geldi...Hacking Team hack'lenmesiyle birlikte son dört yılın en kritik güvenlik açığı olarak ortaya çıkması sonrası gözler yine Adobe Flash'a çevirdi.

Mozilla Firefox sürümlerinde Flash Player eklentisini tamamen engelliyor. Mozilla bu önlemi bir türlü güvenlik açıklarını kapatamayan Flash Player'a karşı bir önlem olarak yapıyor.

Yazılımının bünyesine barındırdığı açıklardan dolayı sıkıntılar yaşayan Flash Player son olarak Dikkat Önemli Duyuru: bugün Hemen Flash Player Uygulamanızı Güncelleyin haberimizle gündeme gelmişti.

Bu açıkların bir türlü kapanmaması ve bilgisayar kullanıcılarını devamlı tehlikeye düşürmesi yüzünden Mozilla Firefox tarayıcılarında Flash Player eklentisini "varsayılan" uygulamalardan kaldırıyor.

Mozilla bu konuda Flash Player'a karşı en sert tavrı uyguluyor. Çünkü Flash Player'ı kullanmak isteyip istemediğinizi sormuyor ya da Google chrome'un yaptığı gibi flash videoları otomatik olarak durdurup sizden bir "oynat" komutu gelmesini beklemiyor. Flash Player'ı tamamen tarayıcılarından kaldırıyor.

Mozilla bu uygulamaya bugün itibarıyla başlamış durumda. Eğer flasy video seyretmek için bir siteye girecek olursanız aşağıdaki gibi bir uyarıyla karşılaşacaksınız.

Mozilla'nın Güvenlik Müdürü 'de dün Facebook üzerinde Adobe'a "Flash Player belasından bir an önce kurtulun artık" mesajı gönderdi.

Adobe Flash Player'a tepkiler, İtalyan Hacking Team'in internete sızan bilgilerinde bu yazılımı sıklıkla bilgisayarlara sızmak için kullandıklarının belirlenmesinden sonra çığ gibi büyüyor.

Adobe Flash Player geçtiğimiz günlerde 18.0.0.203 sürümüne güncellenmişti ve bu sürümle birlikte pek çok kritik güvenlik açığı kapatılmıştı. Ancak kapatılan bu güvenlik açıkları Mozilla tarafından yeterli bulunmadı ve Firefox web tarayıcısının otomatik olarak Flash ile hazırlanmış içerikleri oynatması durduruldu. Bunun yanında Adobe'u Flash Player eklentisini tamamen durdurarak tehdide devam eden Mozilla, anlaşılan o ki savaşı kazanmış durumda. Mozilla Firefox, Adobe Flash Player Eklentisini Tamamen Kaldırıyor haberimizde bu konuya dair daha fazla detayı kolayca görebilirsiniz.

Adobe, bugün gerçekleştirdiği yeni güncelleme sayesinde Mozilla'nın kara listesinden çıkmayı başardı ve Flash Player 18.0.0.209 sürümüyle karşımızda. Bu sürümde Firefox'ta engellenmesine sebep olan pek çok güvenlik açığı tamamen kapatılmış durumda ve okuyucularımızın da en son Flash Player sürümüne geçmelerini öneriyoruz. Aşağıdaki bağlantılardan en son Flash Player sürümünü bilgisayarlarınıza indirebilirsiniz.


Geçtiğimiz günlerde Facebook'un güvenlikten sorumlu yetkilisi Alex Stamos'un yaptığı açıklamalar da Adobe'un Flash konusunda yeniden düşünmesine neden olabilir. Stamos, yaptığı açıklamada Adobe'un artık Flash'ı sonlandırması gerektiğini belirtiyordu ve eklentinin bir web tarayıcısı tarafından kolayca engellenebilmesi Flash'ın son dönemlerdeki popülerliği konusunda soru işaretleri oluşturmayı başardı.

Flash'a alternatif olarak web siteleri tarafından kullanılmaya başlanan HTML5 ise herhangi bir güncelleme gerektirmemesi ve yüksek güvenlik önlemleri sayesinde daha da popüler hale gelecek gibi görünüyor. HTML5 destekli güvenli internet gezintileri için Mozilla Firefox'u kullanmayı da sakın unutmayın.

ADOBE FLASH UYGULAMASI MOZİLLA TARAFINDAN RESMEN KAPATILDI

Mozilla'nın, dün itibarı ile yani 13 Temmuz'da Adobe Flash'ın tüm versiyonlarının Firefox'ta bloklanacağını resmen yapmış olduğu bir açıklama ile duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Firefox ekibi başkanı Mark Schmidt, ilgili duyuruyu Twitter hesabından Occupy Flash görseliyle birlikte paylaştı. Mozilla'nın bu çıkışı her ne kadar "Flash'ın sonunu getirme" çağrısı olarak algılanmış olsa da bu tepkinin sürekli olduğu biliniyor. Zira konu ile ilgili yapılan açıklamanın devamında Schmidt, Mozilla'nın Flash'ı Adobe yeni ve söz konusu güvenlik zaaflarından arınmış bir sürüm piyasaya sunana kadar engellediğini dile getirdi.

Daha önce de hatırtlancağı gibi, Flash'a karşı yükselen tepkilerin ilk seslerinden birisi de, 2010 yılında yazdığı açık mektupla Steve Jobs tarafından olmuştu. Onun ardından Google, 2011'de reklamları Flash'tan HTML5'e taşıyan Swifty'yi tanıtmış ve yakın zamanda Chrome'da Flash animasyonları otomatik olarak durdurmaya başlamıştı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst