gittigidiyor

ASUS Strix GTX 1060 Ön İncelemesi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
asus-strix-gtx-1060-8.png



Nvidia'nın oyun severler için geliştirmiş olduğu artık "orta seviyeli" diyebileceğimiz ASUS Strix GTX 1060ekran kartı tasarım ile birleşince ortaya güzel görüntüler çıkartıyor. Ancak göze hitap etmesinden ziyade performansı da merak konusu. Bu hafta ASUS Strix GTX 1060 ekran kartına yakından göz atıyoruz.

Soğutma Sistemi Nasıl ?

Güçlü soğutmaya sahip yapısı, RGB ledleri ekran kartının albenisini yükseltirken, DirectCU III soğutması ile müthiş bir sessizlik Asus Strix GTX 1060'da hakim. Bilirsiniz, ekran kartları ne kadar sağlam olursa olsun, güçlü bir soğutma sistemine sahip değilse pek bir anlam ifade etmiyor. Üzerinde 3 adet 9 cm'lik çift fan sayesinde gerçek sessiz bir çalışma ortamı sunulurken, minimum güç harcayarak büyük bir artı sağlıyor.

Düşük profil yapısına sahip olan soğutucu, kaba görünmesini engellediği gibi, AURA RGBaydınlatmaları gerçekten çok yakışmış. Ek olarak arka panelde bulunan plaka ile soğutmaya ekstra bir katkı sağlamadığının altını çizelim.




Performans

ASUS Strix GTX 1060 ekran kartında iki adet HDMI, iki adet Display Port ve bir adet DVI-I girişleri bulunuyor. Ayrıca 8 adet pin güç girişi ile güç ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabiliyorsunuz. Ekran kartını güçlü kılan ise 6 GB bellek, 1.280 CUDA çekirdeği, 1.620 MHz GPU taban frekansı ve 1.847 MHz arttırılmış hız bulunuyor.

Ekran kartının bellekleri ve güç bileşenleri aktif olarak soğutulduğu için overclock yapmak isteyenler hiç zorluk çekmiyor. 120W TDP değeri bulunan ekran kartında oldukça az elektrik tüketiyor. Tüm bunlara ek olarak Asus ekran kartının güç bağlantısının olduğu alanda iki adet PWM fan soketi yerleştirilmiş. Bu sayede eğer kasanızda ekran kartını soğutmak amaçlı konumlandırılan fan varsa, direkt olarak karta bağlayarak ekstra soğutma sağlayabiliyorsunuz.

Son olarak DirectX 12 Benchmark'ı olan Time Spy ile gerçekleştirdiğimiz testte 4126 puan elde edebildi. Bu test üzerinde i7 4770K işlemci kullanıldığı gibi, ilk testte 90 FPS, ikinci testte de 56 FPS erişebildi.




Yazılım

Ekran kartlarında artık dikkat edecek olursanız teknik özelliklerin yanı sıra, yazılım detayları da ön plana çıkıyor. Strix GTX 1060 serisinde de GPUTweek II ve AURA yazılımı sayesinde ekran kartını adeta pavyona dönüştürebiliyorsunuz. AURA yazılımı ile, kartın üzerindeki RGB ledlerin efektlerini ve rengini değiştirmenizi sağlarken, yazılımda oldukça geniş bir renk paleti olduğunu görüyoruz.

Efektleri sıralayacak olursak;

❱ sabit yanış

❱ nefes alma

❱ renk döngüsü

❱ yanıp sönme

❱ müzik efekti bulunuyor.

GPUTweak II yazılımı sayesinde önceden belirlenmiş profiller arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz. Bu profiller size ekran kartının sessiz mi yoksa yüksek performanslı mı çalışabileceğine karar vermenizi sağlıyor. Ekran kartında Overclock devredeyken, GPU hız artışı%109 olarak belirtilmiş ancak elle yapılan müdahale ile 3 FPS'lik bir artış elde edebilmek mümkün.




Sonuç

Asus Strix GTX 1060 ekran kartı renkli yapısı ve pavyona dönüştürülebilen ledleri sayesinde göz doldururken, 1080p çözünürlük için gerçekten ideal bir ekran kartı diyebilirim. Ancak 1080p'nin üzerine çıktığınızda ayarları yavaştan kısmanı gerekiyor. Şuanda Asus Strix GTX 1060 ekran kartı 1400 TL'den başlayan fiyatlar ile teknoloji marketlerde ve çeşitli e-ticaret sitelerinde satılıyor.




Alternatifi Kim ?

Asus Strix GTX 1060 ekran kartının alternatifi olarak Asus RX 480 tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler




  • [*=center]ASUS Strix GTX 1060




  • Üretici Firma
    [*=center]Nvidia



  • Boyutlar
    [*=center]11.73 x 5.28 x 1.57 İnç



  • Grafik İşlemci
    [*=center]NVIDIA GeForce GTX 1060



  • Veri Yolu
    [*=center]PCI Express 3.0



  • Open GL Sürümü
    [*=center]OpenGL®4.5



  • Bellek
    [*=center]GDDR5 6GB



  • Boost Clock
    [*=center]1873 MHz



  • CUDA Çekirdeği
    [*=center]1280



  • Bellek Hızı
    [*=center]8208 MHz



  • Bellek Arayüzü
    [*=center]192-bit



  • Çözünürlük
    [*=center]7680 x 4320 px



  • Arayüz
    [*=center]1x DVI, 2x HDMI ve 2x Display Port



  • Konnektörler
    [*=center]1 x 8-pin



  • Yazılım
    [*=center]ASUS GPU Tweak II & Driver
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst