gittigidiyor

ASUS'dan Dünyanın En Hızlı GTX 980 Ti Ekran Kartı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
asus-dan-dunyanin-en-hizli-gtx-980-ti-ekran-karti-705x290.jpg
Ekran kartı sektöründe 20. yılını geride bırakan ASUS, bunun şerefine sınırlı sayıda canavar üretecek.Ekran kartı konusunda köklü bir geçmişe sahip olanASUS, sektördeki 20. Yılı'na özel olarak Nvidia Geforceserisinin en hızlısı GTX 980 Ti'yı yeniden tasarladı. Gold Edition olarak karşımıza çıkan GTX 980 Ti, sıvı soğutma sistemi olmadan bile 980 Ti'lar içinde en hızlısı olma özelliğinde.

Büyük bir titizlikle hazırlanan grafik kartı, bütün özellikleri ile son derece eşsiz bir konuma sahip. Hatta ASUS cephesi, Gold Edition GTX 980 Ti'ın, ''koleksiyon parçası'' olabilecek potansiyele sahip bir ürün olduğunu söylemekte. Zaten özelliklerinden bahsettiğimizde bunun sebebini siz de anlayacaksınız ve muhtemelen ASUS'a hak vereceksiniz.

asus-gtx980-golden-edition-04.jpg


Standart GPU hızı 1266MHz olan kartın arttırılmış hız değeri (boost) 1367MHz. Yani bu özellik şu anlama geliyor; GE GTX 980 Ti, GTA 5 oyununda %22.1'lik performans, The Witcher 3'te ise %20.8fps artışı sağlamakta. Tabi bu değerler, ASUS cephesi tarafından açıklanan değerler.

Kartın soğutucu görevi ise DirectCU II'de. Sıfır desibellik fanları bulunan soğutucuda 10mm'lik ısı borusu da mevcut. Bu boru doğrudan GPU'ya temas eder halde. Ayrıca DirectCU II'nin ısı dağılım alanı standartlarından %325 daha büyük. ASUS'un ''Auto-Extreme'' üretim hattı üzerine kurulu olan kartta, bunun duşında 14-fazlı Super Alloy Power II bileşenleri ile donatılmış Digi+ voltaj düzenleme modülleri , daha uzun ömürlü kapasitörler, özel çekirdekli bobinler ve güçlendirilmiş MOSFETtransistörler mevcut.

ASUS-GTX-980-20th-Anniversary-Giveaway-Featured-Image-1024x576.jpg


Bilgisayar başında uzun süre vakit geçirenler için ''Memory Defroster'' özelliğine sahip kart, bu sayede sıfır overclock hızında bile sürekliliği sağlamak için kartın hafızasına defrost işlemi uyguluyor. Ayrıca kartın sahip olduğu LED gösterge paneli de, eş zamanlı olarak kartın ne durumda olduğunu size bildiriyor.

ASUS Gold Edition GTX 980 Ti, sınırlı sayıda üretilecek. Kart hakkında detaylı bilgiye buradanulaşabilirsiniz. Henüz fiyatı belli değil, ancak belli olsa da bize sadece bakıp bakıp iç çekmek düşecek gibi...

Bu arada Game Dabate tarafından her yıl düzenli olarak verilen Global Game Awards olarak adlandırılan Küresel Oyun Ödülleri sahiplerini bulmuş durumda. ''En İyi Oyun Donanımları'' kategorisinde, Yılın En İyi Ekran Kartı ödülünün sahibi de ASUS GTX 980 Ti olmuş durumda. Küresel Oyun Ödülleri'nin diğer kazananlarına buradan göz atabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst