gittigidiyor

[Bilgi] Fux Linux hakkında her şey!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
linux-tux.jpg


Fux Linux iş istasyonu ve sunucular için geliştirilmiş sürümleri bulunuyor ki bu oldukça hoşumuza gitti. Zira, iş istasyonu sürümüyle hem son kullanıcıya hem de profesyonel kullanıcılara yönelirken, sunucu sürümüyle de sektöre de hizmet verebilmesi oldukça iyi bir durum.


linux-sdn.jpg




Fux Linux özellikleri

Şu anda 1.3 İstanbul kararlı sürümünde bulunan Fux Linux, iş istasyonu sürümünü edinmek isteyen kullanıcılara Cinnamon ve Gnome masaüstlerini sunuyor. Sürüm isimlerini de şehirlerden seçmeleri gözümüzden kaçmıyor.
Bu farklı masaüstlerinde de farklı yazılımların ön tanımlı olarak sistemde yüklü gelebileceğini de belirtelim.
Ayrıca her iki masaüstünde de ortak olarak gelen ön tanımlı uygulamalarınlistesi ise şöyle:
- Ofis uygulamaları
- VLC Ortam Oynatıcısı
- Disk Yazıcı
- Mozilla Firefox Web Tarayıcı



5lnox5.png


Tabii iki masaüstünde de aynı işi yapan farklı uygulamalarla karşılaşmak mümkün. Fakat Gnome masaüstü kullanan sürümünde, ince ayarlar yapabileceğiniz özel uygulamalar da bulunuyor.
İki masasütünde de kullanıcı dostu bir arayüz sunan Fux Linux, ayrıca kurulum aşamasında da kolay bir arayüz sunuyor. Böylece işletim sistemini bilgisayarınıza hiç zorlanmadan kurabiliyorsunuz.
Hemen hemen tüm GNU/Linux dağıtımında bulunan sürücüleri otomatik olarak internetten çekme özelliği Fux Linux’ta da bulunuyor.
Oldukça akıcı bir kullanım deneyimi sunan Fux Linux’un Fedora tabanlı olduğunu ve RPM paket sistemini kullandığını belirtelim.

Fux Linux, henüz çok yeni bir işletim sistemi olduğu için şu anda topluluğu pek etkin gibi görünmeyebilir fakat ilerleyen zamanlarda kullanıcı sayısını artıracağına ve topluluğunun da genişleyeceğine inanıyoruz.
Kurulum veya kullanım esnasında yaşadığınız sorunların çözümüiçin Forumlar bulunuyor ve kullanıcılar burada sorularına cevap bulabilme imkanı kazanıyor.

:: Fux Linux projesine buradan ulaşabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst