gittigidiyor

BTK'dan Adil Kullanım Kotası değişikliği

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]BTK'dan Adil Kullanım Kotası değişikliği[/h][h=2]Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olan (BTK) 2016 yılına ilişkin planlarını açıkladı.[/h]
btk-dan-adil-kullanim-kotasi-degisikligi.jpg
Bu yıl düzenlemeye gidileceği BTK tarafından duyuruldu. Bu düzenlemede Adil Kullanım Kotası kalkabilir. Kalkması da gerekli bence. Millete sınırsız internet adı altında internet satıyorlar sonra arkadaşım sen şu kadar kotayı geçersen internet hızını düşüreceğiz diyorlar. Bu nasıl bir çelişkidir. Bize göre Adil Kullanım Kotası tamamen kalkmalı ve sınırsız internet kullanıcısına sunulmalı.
adil-kullan%FDm-kotas%FD2.jpg

Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir ile gerçekleştirilen röportajda; 8 mbps hızla adil kullanım kotası olmayan tarifelere 100 TL civarında ücret ödeyerek satın almak mümkün. Standart paketler ise 50 TL’den başlıyor.
Bu standart paket dediğimiz pakette de adil kullanım kotası var. Kota yaklaşık 60 GB yani neredeyse bir adet oyun indiriyorsunuz ve kotanız bitiyor. BTK bu konuda daha önceden bir çalışma başlatmalıydı.
AKN planının açıklamasında ise; “Yaşanan teknolojik gelişmeler ve artan tüketici talepleri nedeniyle sabit ve mobil internet erişiminde uygulanmakta olan AKN ile ilgili çalışma yapılması suretiyle, özellikle AKN sonrası veri indirme hızlarının iyileştirilmesi, tüketiciler açısından belirliliğin ve şeffaflığın artırılması amaçlanmaktadır.” İfadeleri yer alıyor.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst