gittigidiyor

'Çanak antensiz ve internetsiz' uydu cihazı üretti

iseso

Aktif Üye
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
1,348
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Gölcük/Değirmendere
0qYrbo.jpg

  • AA
İznik'te üretilen uydu cihazı, çanak anten, LNB, kablo ve internete gereksinim duyulmadan, tüm televizyonların izlenmesine imkan sağlıyor.

Bursa'nın İznik ilçesinde, elektronik işiyle uğraşan bir esnaf ve arkadaşı tarafından çanak anten, LNB, internet bağlantısı olmadan üretilen uydu cihazı sayesinde, kanalları izleyebilmek için sadece televizyon ve elektrik bulunması yeterli oluyor.
Elektronikçi Mehmet Mert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 9 yıl ilçedeki başka şirketlerde, aynı alanda çalıştıktan sonra geçen sene kendi işyerini açtığını söyledi.

Çanak antensiz, LNB'siz, kablosuz, internetsiz bir cihaz için geçen yıldan bu yana bir arkadaşıyla sürekli denemeler yaptığını ve sonuçta başarılı olduğunu belirten Mert, "Öncelikle kablosuz bir uydu olarak, çanak ile LNB arasındaki kabloyu kaldırdık. Sonrasında daha da uğraşarak cihazı bu durumlara getirdik. Yaptığımız bu buluşla artık LNB ve çanak anteni ortadan kaldırarak, direkt olarak yayın alabileceğimiz bir cihaz oluşturduk" ifadesini kullandı.
Mert bu cihazın, HD olarak adlandırılan yüksek çözünürlüklü yayınları da alabildiğini dile getirdi.




Bunun her yerde kullanılabileceğini vurgulayan Mert, şunları kaydetti:
"Diyelim ki insanlar kampa gitti ve çadır kurdu. Daha sonrasında jeneratör sistemiyle elektriklerini alıp oradan yayın alabilecekler. Cihazımız, çalışma prensibiyle örnek verecek olursak GPS mantığına benzer bir çalışma sistemiyle, direkt uydu üzerinden bağlantı sağlıyor. İçinde çanağın görevini görecek bazı ayarlamalar ve düzenlemeler de yapılıyor. Bu cihazın içinde çanak, LNB kablosu gibi gereken her şey mevcut. Sadece elektrik prizi ve görüntü için çıkış mevcut. Cihazın üzerinde çanak anten takmak için giriş bulunmuyor. Bunun için kendimiz bir yazılım geliştirdik. Yerli ve yabancı tüm kanallar izlenebiliyor. Çevremizdekilere konudan bahsettiğimiz zaman şaşırıp kalıyorlar. 'Böyle bir şey olmaz' diyorlar ama oluyor. Yaptık ve böyle bir şey oluyormuş, gördük."
Patentini alıp seri üretime geçecekler

Mert, söz konusu cihazı görenlerden bazılarının, bunu internetle çalışan uydu sistemleriyle karıştırdığını anlattı.
Kesinlikle internete bağlı bir cihaz olmadığını ifade eden Mert, "Cihazımız tamamen kendi geliştirdiğimiz değişik bir yöntemle çalışıyor. Buna benzer bir ürün şu ana kadar üretilmedi. Ayrıca çok düşük maliyetlerle üretebileceğimizin araştırmasını da yaptık. Bu ürünün patent anlaşması başvurusunda bulunduk. Yakında patenti çıkacak ve sonrasında seri üretime geçeceğiz" diye konuştu.
Mehmet Mert, seri üretime başladıktan sonra bu cihazı televizyonun içine monte etme ya da kalem pil boyutunda küçültme gibi projelerinin de bulunduğunu, satış fiyatının ise 150-200 lira olabileceğini sözlerine ekledi.
 

ozibo

Aktif Üye
Katılım
29 Mar 2012
Mesajlar
44
Tepkime puanı
1
Puanları
8
Yaş
60
Konum
çamdibi
iyi güzel de bu cihaz hangi uydulardaki hangi frekansları çekecek.farklı uydulardan gelen aynı frekans ve sebbol oranındaki farklı yayınlar ne olacak ben bunun olabileceğine pek ihtimal vermiyorum ama bekliyelim ve görelim bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst