gittigidiyor

D-Smart Arızaları Çözümleri ve Rastlanan Sorunlar

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
6,768
Tepkime puanı
1,290
Puanları
113
Konum
Emirdağ
Web sitesi
www.kahramanelektronik.com
D-Smart Arıza Notları

1 .ARIZA NOTU :Sinyal yok kanal bulmuyor
ÇÖZÜM :Cihazı mutlaka resetleyin
2.Cihaz ilk açılışta kaydet menüsünden sonra kilitleniyor kumanda çalışmıyor
ÇÖZÜM :Cihaz ilk açıldığı zaman menü tuşuna bas ayarların içerisine gir fabrika ayarlarına dön cihazı resetle düzelir.
3.ARIZA NOTU:Cihaz içindeki kartı tanımıyor ise
ÇÖZÜM :Cihaz içinde modül üzerinde lehim kısa devresi çıkabilir kontrol edin daha sonra cihazı resetleyin
4.ARIZA NOTU :Cihazı kumandadan kapatınca bir süre sonra Displey gidiyor cihaz kapanır gibi oluyor sonra cihaz açılmıyor.
ÇÖZÜM :Cihaz stanbay halinde iken otomatik güncelleme başlar bu durumda cihaz çalışmaz yazılım bitmesini bekleyin yazılım bitmeden fişi çekerseniz her seferinde cihaz kapanır.




Elektrikler gidip gelince oluşan sorunlarda yapılabilecek müdahale

1-cihazın bütün bağlantılarını çıkarın.
2-cihaza takılan smart kartı çıkarın.
3-cihazın yan ve arka vidalarını sökün
4-cihazın kapağını sökün
5-cihaz içinde smart kartın bağlı olduğu bağlantıyı sökün,ve diğer soketleri de aynı şekilde yerinden çıkarın, güç devre elemanını sökün. yani ana karta bağlanan tüm bağlantıları çıkarın. 5 - 10 dk sonra tekrar bağlayın.

cihazı tekrak tv ye bağlayın fakat uyduya bağlamayın. elektrik fişini takıp çalıştırın bir kaç dakika bekleyin sinyal gelmiyor vs yazı çıkacaktır, mavi tuşa basın sonra ana menüye girin. ordan fabrika ayarlarına girip cihazı resetleyin. fişi çekip 1 dk sonra tekrar takın cihazı yeni almış gibi göreceksiniz.



D-SMART Bloke hatası

D-smart cihazlarında bu şekilde bir hata oluşmuş ve müşteri bu sorun ile yetkili servise ürün getirdiğinde bu hatanın ilegal kullanımdan veya farklı bir bilgilendirmeden dolayı D-smart tarafından kapatıldığı bilinmelidir. Bu şekilde hata kodu ile gelen ürünlerde sadece D-smart müşteri hizmetleri yardımcı olabilmektedir.





D-Smart Yazılımı kabul etmeyenler için
Yazılım kabul etmeyen d smart cihazlar için uygulanacak yöntemler aşağıda bildirilmektedir



1- anten kablosunu cihazdan çekin işlem sırasına göre takılacak

2- cihazın 220 kablosunu prizden çıkarın ve geri takın önce 3 ışık daha sonra 1 ışık ve sonra 3 ışık daha yanacaktır ,seri şekilde kumanda üzerinden 2 defa geri tuşuna basın 2465 tuşlayın 4 haneli rakamlar ekranda çıkacaktır.kumanda üzerinden info tuşuna basın manuel kanal frekans girilecek bölüm ekranda çıkacak buraya

11012.00
30.000
5/6
vertikal
ok. Tuşuna basın

3-lnb kablosunu takın yükleme başlayacaktır

birde şu yöntem var; d-smart kartı çıkartın ön paneli açın içerideki reset tuşuna basın, bekleyin cihaz açıldıgı zaman fişi çekin RAM e reset atın dsmart kartı takın 220v fişi takın ön panelde mail ışıgı yanıp sönmeye başlayacak ışık söndümü işlem tamamdır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst