gittigidiyor

Deve Taşı Efsanesi

sansar

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
954
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Konum
Almanya
Seyyit Harun, Küpe Dağı'nın eteklerinde şehrini kurarken bir haber ulaşır. Ilgın - Kadınhanı arasındaki Mahmuthisar Köyü'ndeki tekkede müritleri ile oturan Didiği Sultan adlı bir ermiş şeyh, ayıya gem vurarak binmiş, müritleri ile birlikte Seyyit'in ziyâretine gelmektedir. Haberi alan Seyyit Harun, müritlerini toplar, oradaki kocaman bir kayaya; "Deve ol" der ve deve şekline giren kayaya binerek Didiği Sultan'ı karşılar. Keramet ehli iki pir, Seydişehir'in girişinde buluşurlar. Didiği Sultan, bindiği ayıdan iner, onu dağa sürer. Seyyit Harun'da bindiği taş deveyi çöktürür, o da iner. Böylece halleşip görüşürler. Seyyit Harun'un bindiği taş deve, çöktüğü yerde olduğu gibi kalır. Yüzyıllar boyunca, deveye benzeyen bu kaya parçası, halk tarafından ziyâret edilerek efsanesi anlatılır. "Deve Taşı" olarak bilinen bu kaya, bugün Alüminyum tesisleri lojmanları arasında kalmıştır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst