gittigidiyor

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden Not Bilgisi Nasıl Öğrenilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden Not Bilgisi Nasıl Öğrenilir?[/h][h=2]E-okul veli bilgilendirme sisteminden öğrencinizin sınav notlarını veya devamsızlık bilgisini öğrenebilirsiniz. Peki bu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
e-okul-veli-bilgilendirme-sisteminden-not-bilgisi-nasil-ogrenilir.jpg
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde modernizasyon çalışmaları kapsamında birbirinden kaliteli ve interaktif sanal eğitim projeleri geliştiriliyor. Özellikle de son yıllarda oldukça hızlı ve etkin bir şekilde teknolojik gelişmelerin yaşamın her alanında etkiler sağlıyor olması ve son derece önemli bir pozisyon kazanması ile birlikte internet üzerinde yer alan online hizmetlerin çok daha geniş kapsamlara ulaşmasına yol açıyor. İnternet üzerinde yer alan dijital hizmetleri ile Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'deki eğitimin çok daha çağdaş ve çok daha modern standartlara ulaşmasını sağlıyor. Özellikle son yıllarda velilerin, çocuklarının okuldaki güncel durumuna ilişkin olarak bilgiler alabilmesini internet hız ve kolaylığına indirgeyen Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul veli bilgilendirme sistemi bulunuyor. Vatandaşın modern yüzyılın hızla gelişen teknolojisiyle birlikte elde etmiş olduğu teknolojik imkanlar, internet erişiminin bulunduğu her noktadan mümkün hale getiriyor. Bu durumda günümüzde internet kullanım oranlarının her geçen gün büyük bir hız ile artış göstermesine yol açıyor.
e-okul.jpg

Öğretmen ve okul idarecileri genel olarak öğrencilerin okul not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programları, sınav tarihleri, sınav sonuçları ve öğretmen bilgileri gibi bilgilerin girişlerini gerçekleştiriyor. Her eğitim yılı içerisinde eğitim gününün sonunda öğretmen ve okul idarecileri Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerine görev sürelerinin başında vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile E-Okul yönetim bilgi sistemi sayfasına giriş yapabiliyor. Bu sayfa içerisinde en güncel eğitim verilerinin girişlerini kolay bir şekilde gerçekleştirerek, çocukların okuldaki son durumlarına ilişkin güncel eğitim verilerinin sanal eğitim sistemi E-Okul sistemi içerisinde bulunmasını sağlıyor. Böylelikle velilerin internete erişim sağlayabildikleri her yerden Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi web sayfası üzerinden çocuklarının okuldaki son durumlarına ilişkin olarak en güncel ve en ayrıntılı bilgileri alabilmesini sağlıyor.
İnternet üzerinde yer alan MEB'in E-Okul veli bilgilendirme sistemi web sayfasında veliler, çocuklarına ait olan 'öğrenci T.C. kimlik numarası' ve 'öğrenci okul numarası' bilgilerini girerek sisteme giriş yapabiliyor. Veliler E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde artık çocuklarının not, devamsızlık bilgisi gibi bilgilerini, bunun yanında haftalık ders programı, çocuklarının öğretmenlerinin bilgilerini, aldığı dersleri, başarı belgesi bilgisi, karne belgesi gibi bilgileri E-Okul sitesinden öğrenebiliyor. Bunların yanında E-Okul veli bilgilendirme sisteminde yeni yapılan çalışma sonrasında, veliler artık kolay bir şekilde çocuğunun okuduğu şubedeki başarı ortalamasını görebiliyor.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst