gittigidiyor

Ehliyeti olanlar dikkat...Güzel bir kolaylık daha...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Türkiye’de binlerce araç sürücüsü bulunuyor. Ehliyet sahibi vatandaşlar ise bu sene ehliyetlerini, kimlik kartına tanımlayarak yanlarında tek kart taşıma kolaylığına erişebiliyorlar. Kimlik kartına sürücü belgesi bilgilerini yükleme ise artık Nüfusmatikler aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor.

Dijital teknolojilerin gelişmesi ile sıra bekleme gibi birçok zahmet geride kalmaya başladı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile yerleştirilen Nüfusmatikler aracılığı ile birçok kamusal işlem halledilebiliyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda, kimlik kartına sürücü belgesi yükleme işleminin de Nüfusmatik ile yapılabileceği bildirildi.


eeeeeeeeksiz-1-3.jpg


Nasıl kullanılır?​

Çipli kimlik kartına sahip olanlar Nüfusmatik üzerinde yer alan kısma kimlik kartını yerleştirerek sertifika ve parmak izi doğrulaması yapması gerekiyor. Daha sonra ana menü ekranında yapılmak istenilen işlem seçilerek yönlendirmeler takip ediliyor.

Vatandaşlar Nüfusmatik noktalarına https://www.nvi.gov.tr/nufusmatik-noktalari internet adresi üzerinden ulaşabilirler.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst