gittigidiyor

Facebook Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
facebook-otomatik-video-oynatma-nasil-kapatilir_640x360.jpg


Facebook, hem masaüstü hem de mobil platformda haber kaynağında görüntülenen videoları varsayılan olarak otomatik oynamaya ayarlamış durumda. Otomatik oynatma ayarlarını değiştirmediğinizde, sınırlı mobil veri paketiniz kısa sürede içinde bitebilir ve yüklü faturalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bizler de bu rehberde, Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılır sizlere anlatıyoruz. Mutlaka göz atın.

Facebook’ta videoları otomatik oynatma ayarları

facebook-ayarlari.png


Facebook’un masaüstü versiyonunda, videoların otomatik oynatma ayarlarını değiştirebilirsiniz.
Videoların otomatik oynatılmasını durdurmak istiyorsanız öncelikle Facebook’un sağ üst köşesindeki aşağı ok butonuna tıklıyoruz ve Ayarlar’ı seçiyoruz.

videolari-otomatik-oynatma-ayarlari.png


Soldaki menüde yer alan Videolar’a tıklıyoruz. Seçenekler arasında yer alan Videoları Otomatik Oynat seçeneğinin yanındaki açılır menüye tıklayarak Kapalı konuma getiriyoruz.

Android cihazlarda otomatik oynatma ayarları

Facebook’un Android sürümünde videoların otomatik oynatma ayarlarını değiştirmek için de şu adımları uygulamamız gerekiyor:

facebook-uygulama-ayarlari.jpg

Sağ üst bölümdeki üç yatay çizgili butona tıklıyoruz ve Uygulama Ayarları’nı açıyoruz.
otomatik-oynatma.jpg

Açılan listede Otomatik Oynatma seçeneğine tıklıyoruz.
otomatik-oynatma-ayarlari.jpg


Gördüğünüz gibi üç farklı seçeneğimiz bulunuyor. Bu seçeneklerden birine tıklayarak otomatik oynatma ayarlarını değiştirebilirsiniz.
iPhone ve iPad cihazlarda da Facebook’un otomatik oynatma ayarlarını kolayca değiştirebilirsiniz. Yine üç yatay çizgili butona tıklayarak Ayarlar’a gidiyoruz.

facebook-otomatik-oynatma.jpg

Videolar ve Fotoğraflar > Otomatik Oynatma adımlarını izliyoruz.
otomatik-oynatma-secenekleri.jpg

Gördüğünüz gibi yine üç farklı seçeneğimiz var. Bunlardan dilediğinizi seçerek Facebook otomatik oynatma ayarlarını kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

İndir

Facebook Mobil Android

Android İçin Facebook Uygulaması



İndir

Facebook Mobil iOS

iPhone ve iPad İçin Facebook Uygulaması



İndir

Facebook Mobil Windows-phone

Windows Phone için Facebook Uygulaması



Uygulamaya Git

Facebook

En Popüler Sosyal Medya Uygulaması
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst