gittigidiyor

Gigabyte 970 Gaming Anakart

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Gigabyte 970 Gaming Anakart İncelemesi
Gigabyte 970 Gaming anakart incelememizde Gaming G1 ailesinden AMD işlemciler için tasarlanan kartın detaylarına yakından bakıyoruz…

GA-970-Gaming anakart, Gigabyte firmasının G1 Gaming anakart ailesi içerisinde yer alan ve AMD işlemciler için geliştirilmiş bir oyuncu modeli. AMD AM3+ ve AM3 işlemcileri destekleyen bu anakart ile birlikte yeni FX 8370 gibi modelleri kullanmak mümkün.
Elbette burada oyuncu modeli ne demek sormak gerekiyor. Anakart söz konusu olduğunda hız aşırtma yapmaya imkan tanıyacak güç bileşenleri, ses kalitesi, ethernet özellikleri ve toplanabilecek sistemler devreye giriyor. Bunun haricinde kullanıcı için ek bağlantı portları, modern teknolojiler önemli.


Artılar: Bileşen kalitesi, On Semiconductor Mosfet (OnSemi), güçlendirilmiş PCIe portları, üst seviye ses birimi, değiştirilebilir OP-AMP, yeni nesil USB 3.1, M.2 teknolojileri, Dual BIOS, RAID, NVMe, Killer Ethernet.
Eksiler: PCI yuvaları yeni sistemlerde şart değil, yonga seti PCI Express 2.0 destekli, M.2’de daha üst hız seviyeleri var.
Gigabyte G1 Gaming GA-970-Gaming AMD 970 & SB950 2000MHz(O.C.) DDR3 Soket AM3+ ATX Anakart olarak online ya da fiziksel mağazalarda bulabileceğiniz anakartın güncel fiyatını kontrol edebilirsiniz. İnceleme esnasında online olarak 370 TL ila 415 TL arasında fiyatlara bu anakartı satın almak mümkündü.
Bu fiyat seviyesinde değiştirilebilir OP-AMP gibi özellikleri görmek oldukça şaşırtıcı oldu. G1 Gaming ailesinin giriş seviyesinin bütün bu özelliklere baktığımızda oldukça rekabetçi konumlandırıldığını görüyoruz.
M.2’nin NVMe desteklemesi doğrudan M.2 SSD’den işletim sistemi çalıştırma imkanı sunuyor ki gayet modern bir özellik. Ancak elbette M.2’nin farklı hızları var ve Samsung 950 gibi süper hızlı modeller için G1 Gaming’in giriş seviyesinden daha yukarıdaki modellerde, daha hızlı M.2’lere geçmek gerekiyor. Fiyat seviyesini göz önüne aldığımızda sunulan hız ve özellikler mantıklı.
ATX standardındaki anakart ile incelememizde tavsiye ettiğimiz üzere 8 çekirdekli AMD FX işlemcileri, örneğin FX 8370’i ve R9 370, R9 380 gibi ekran kartlarını kullanarak orta ve orta üst segment dengeli oyuncu bilgisayarları toplayabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst