gittigidiyor

Girdiğiniz her sitenin ekran görüntüsü alınıyor!

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Microsoft, Edge kullanıcılarından habersiz olarak test etmeye başladığı yeni özellik ile eleştiriliyor. Tarayıcıya gelen yeni bir özellik sayesinde girdiğiniz web sitelerinin otomatik olarak ekran görüntüleri alınacak. Çevrim dışı kaldığınız durumlarda ise bu ekran görüntülerine dayanarak web sitesi gösterilecek.
Microsoft Edge Dev ve Canary kanallarında test edilen yeni özellik, “Geçmiş için sitenin ekran görüntülerini kaydet” olarak adlandırılıyor. Etkinleştirildiğinde ise Edge, kullanıcının ziyaret ettiği her web sitesinin ekran görüntüsünü otomatik olarak alıyor ve cihazda saklıyor.

Edge içni bu özellik kullanıcılara tarayıcı geçmişinde gezinmeyi kolaylaştırmayı amaçlıyor. Ancak isimlendirmesi ve açıklaması bazı gizlilik endişelerine neden olmuş durumda. Kullanıcının ziyaret ettiği her sayfanın ekran görüntüsünün alınması, gizlilik konusunda sorunlar yaratabilir.

Ancak Microsoft, ekran görüntülerinin yalnızca kullanıcının cihazında depolandığını ve Microsoft’un sunucularına gönderilmediğini ifade ediyor. Kullanıcılar bu özelliği etkinleştirme veya devre dışı bırakma konusunda da tam kontrole sahip olacak.

Şirket ayrıca ilerleyen süreçte belirli web sitelerin ekran görüntüsü programından çıkarılabileceğini söyledi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst