gittigidiyor

Hotmail'den şifre yasağı

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Hackerlara karşı önlem almak amacıyla bundan böyle "123456" veya "kedileriseviyorum" (ilovecats) gibi sık kullanılan ve kolay tahmin edilebilecek şifreleri engelleyecek. Yeni hesap açanların bu tür şifreler seçmelerine izin verilmeyecek. Bu şifreleri bir süredir kullananlardan ise yakın zamanda şifrelerini değiştirmeleri istenecek. Sitenin kurucusu Microsoft'tan Dick Craddock, ABD'de en sık kullanılan üç şifrenin "123456", "12345678" ve Türkçe'de "şifre" anlamına gelen İngilizce "password" kelimeleri olduğunu söyledi. Doğumgünü, evlilik yıldönümü gibi tarihlerin de güvenli olmadığını anımsatan Craddock, uzun ve birbirinden farklı harf, karakter ve rakam içeren şifrelerin daha güvenli olduğunu dile getirdi. Hotmail kullanıcılara arkadaşlarının hesapları hacklendiği zaman güvenlik birimine haber verme seçeneği sunan bir güvenlik önlemi daha aldı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst