gittigidiyor

İlk Windows 10 Redstone 3 Yapısını Insider Üyeleri için Yayınladı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
microsoft-ilk-windows-10-redstone-3-bezw.jpg


Microsoft, İlk Windows 10 Redstone 3 Yapısını Insider Üyeleri için Yayınladı

Microsoft, Windows 10 Creators güncellemesini yayınlamadan önce Windows 10 Redstone 3 için ilk Windows Insider yapısını yayınladı. İlk Redstone 3 yapısı Yapı 16170, insider üyeleri için yayınlandı.

windows-redstone.png


Redmond merkezli yazılım devi Microsoft için Nisan ayı oldukça hızlı başladı. 5 Nisan tarihinde Windows 10 Creators güncellemesini ilk olarak Güncelleme Asistanı Aracı ile daha sonra da Media Creation Tool aracı üzerinden sunmaya başlayan Microsoft, Windows 10 Creators güncellemesini yarından itibaren de kademeli olarak Windows Update üzerinden tüm Windows 10 kullanıcıları için indirmeye sunmaya hazırlanıyor. Microsoft, bir taraftan da bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi Redstone 3 geliştirme çalışmalarına devam ediyor.
Geçtiğimiz ay sonlarına doğru ortaya çıkan bilgilerde Microsoft'un Redstone 3 kod adlı yeni ve büyük Windows 10 gün şirket içinde test etmeye başladığı belli olmuştu. Microsoft, nihayet ilk Redstone 3 derlemesi olan Windows 10 Yapı 16170 sürümünü, Windows Insider Fast ring (Hızlı Halka) üyeleri için kullanıma sundu.
Beklenildiği gibi oldu ve ilk Windows 10 Redstone 3 yapısı kayda değer bir değişiklikle gelmedi. Zira Microsoft, büyük güncellemeler öncesindeki ilk yapılarda öncelikle Onecore çekirdeği üzerinde uyumluluk geliştirmeleri yapıyor. Bu nedenle ilk bir kaç yapıda yeni özellikler görmemiz pek mümkün olmuyor.
Windows 10 Redstone 3 kod güncelleme ile yeni Project Neon tasarım diline geçiş yapacak. Daha fazla transparan ögeler içeren Project Neon ile Windows 10 arayüzünün çevresi değişirken, yepyeni özelliklerin de eklenmesi bekleniyor. Kullanıcılar tarafında ise Windows 10 Mobile Redstone 3 güncellemesi için büyük beklentiler var.
Windows 10 Redstone 3 güncellemesi yılın son çeyreğinde kullanıma sunulacak. Fakat yine kademeli bir sunum olacağı için bazı kullanıcılar Windows 10 Redstone 3 güncellemesini 2018 yılında alabilir.

Windows 10 Creators Güncellemesi henüz tüm kullanıcılar için Windows Update üzerinden dağıtılmaya başlamamışken Microsoft, Windows 10'un bir sonraki büyük güncellemesi olan Redstone 3 üzerinde çalışmaya çoktan başladı. Bugün ise mevcut Insider yapısında olan fakat kullanıma kapalı halde sunulan Kişilerim özelliğine göz atacağız.




Kişilerim özelliği Microsoft tarafından geçtiğimiz yılın ortasında düzenlenen Build 2016 etkinliğinde Creators Güncellemesi için duyurulmuştu. Fakat ne yazık ki kısıtlı zaman nedeniyle özelliğin geliştirilme süreci tamamlanamadı ve Creators Güncellemesinin çıkışına kısa bir süre kala özelliğin erteleneceği duyuruldu. Şimdi ise gelen Redstone 3 yapısı ile beraber Kişilerim'e erkenden göz atıyoruz.

Peki ne işe yarıyor?

Açık konuşmak gerekirse şu anda pek fazla bir işe yaramıyor, çünkü hala geliştirilme aşamasında ve kullanıcı arayüzü tamamlanmamış bir halde. Sadece temel fonksiyonları yerine getirmeye yarayacak kadar kısmı geliştirilmiş durumda. Kurulumda Mail, Kişiler ve Skype gibi yüklü sosyal uygulamalarınızı Kişilerim'e bağlıyorsunuz.




Kişiler uygulamasını bağlayarak, adres defterinizdeki tüm kişilere hızlı erişim sağlayabiliyor ve aynı zamanda görev çubuğuna sabitleyebiliyorsunuz. Sabitlenmiş kullanıcı simgesi, görev çubuğundaki normal bir uygulama simgesinin yaptığı işle benzer bir şekilde çalışır; sağ tıklayarak kişiyi silebilirsiniz. Kişinin simgesine tıklarsanız, kişinin bağlı olduğu sosyal uygulamaları kolayca görüntüleyebilir ve iletişime geçebilirsiniz.

Aşağıdaki örnekte "James" adlı kullanıcı hem Posta, hem de Kişiler uygulamasına bağlı bir kullanıcıdır. Kişiler kutucuğuna tıklayarak telefon numarası, elektronik posta adresi ve diğer bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Posta kutusuna tıklarsak doğrudan kişiye elektronik posta gönderebileceğimiz bir arayüzle birlikte James ile yaptığımız geçmiş döneme ait konuşmalar görüntülenir.




Şimdilik Kişilerim'in kullanım özellikleri bunlarla sınırlı fakat ilerleyen Redstone 3 yapılarında dosya paylaşımı için sürükleyip bırakma özelliği ve kullanıcı arayüzü iyileştirmeleri yapılacaktır. Bununla birlikte GroupMe, WhatsApp ve benzeri mesajlaşma hizmetleri de entegre edilerek daha da kullanışlı bir hale gelecektir.

Microsoft'un önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Kişilerim özelliğini Redstone 3 yapılarında resmi olarak kullanıma sunmasını planlıyoruz. O zamana kadar bu erken incelemenin tadını çıkartın.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst