gittigidiyor

İnternet Neden Yavaş?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bugün saat 23:30'dan itibaren ülke genelinde internetin yavaşlaması ile birlikte, özellikle sosyal medya sitelerine erişim imkansız hale geldi. Peki, sorunun kaynağı nedir?


17w5cutm6y9s4jpg.jpg
Ülkemizde internetin zaman zaman yavaşladığına hep birlikte şahit oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde internet üzerinde yaşanılan yavaşlık, şu saatler itibariyle kendini tekrar göstermeye başladı. Özellikle Google servislerine ve sosyal medya ağlarına erişim neredeyse imkansız hale geldi.





Kullanıcılar, VPN kullanarak erişim sağladıkları sosyal medya sitelerinden, 23:30'dan itibaren internetin oldukça yavaşladığına dair paylaşımlar yapıyorlar.
Tabi bu durumda herkesin aklına gelen soru, neden internet bu kadar yavaş?
Türk Telekom'un Yurt Dışı Çıkışlarında Sorun Olabilir!

Henüz konu hakkında Türk Telekom'dan bir açıklama gelmedi ancak sorunun geçtiğimiz günlerde yaşanan sıkıntı ile benzerlik göstermesi, Türk Telekom'un yurt dışı çıkışlarında bir arızanın meydana geldiği ihtimallerini güçlendiriyor.
Resmi Twitter'da görüntüle



Takip et

Turkey Blocks @TurkeyBlocks

Confirmed: Twitter, Facebook & YouTube blocked by throttling in#Turkey at 11:07PM - reason unknown
23:13 - 25 Ağustos 2016











25 Ağustos günü internet yavaşladığında, sosyal ağlar erişilemez hale gelmiş ancak sorun kısa bir süre içerisinde çözülmüştü. Yani, şu an beklemekten başka bir çare bulunmuyor. Eğer acil bir işiniz varsa, VPN ile sorunsuz bir şekilde internette gezinmeye devam edebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst