gittigidiyor

iOS 11 kilit ekranı konsepti yayınlandı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iOS-11.png


iPhone 8 ile ilgili dedikodular daha yakın bir tarihte tanıtılacak olan iOS 11'in geri planda kalmasına sebep oldu. Fakat tasarımcılar iOS 11 konusunda boş durmuyorlar.

Haziran ayının ilk haftasında tanıtılacak olan Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 11 ile ilgili bilgiler kısıtlı. iOS 10 ile önemli yenilikler getiren şirketin iOS 11'e ne gibi özellikler ekleyeceği merak konusu. Birchtree sitesi tarafından hazırlanan iOS 11 konsepti iOS'un kilit ekranına önemli özellikler ekliyor.
Bu günlerde, özellikle de Apple’ın WWDC 2017‘yi resmi olarak duyurması sebebiyle, iOS 11‘le ilgili konseptlerin peş peşe gelmesi kesinlikle bir sürpriz değil. Gerçekten de tasarımcılar, iOS 11 konseptleri ile ön plana çıkıyorlar ve kendi hayal dünyalarından ve ortalıkta dolaşan söylentilerden bir demek oluşturuyorlar.
Konseptlerde fütüristik iOS 11 özelliklerinin hayal edilmesi kesinlikle eğlenceli ama biz daha çok Apple’ın tasarım çizgisine yakın konseptlere odaklanmalıyız. Bu bağlamda Matt Birchler, bir adım öne çıkarak, sadece yapılabilir değil aslında son derece faydalı olabilecek iOS 11 Kilit Ekranı fikirlerini canlandırdı.

Hızlı bir örnek olmasına adına Birchler’in, Apple’ın hava durumu bilgisini daha ulaşılabilir kılması adına iOS 11’in Kilit Ekranı‘nda sol üst köşede konumlandırmış. Tasarımcı, pek çok insanın hava durumu bilgisine ulaşabilmek için ekran kilidini açtığını düşünüyor. Bu yüzden bu bilginin kullanıcılara en kısa yoldan ulaştırılması gerektiğine inanıyor.
KAÇIRMAK İSTEMEZSİNİZ: Apple, App Store'dan 187.000 Uygulamayı Kaldırmaya Hazırlanıyor!


İşte beklenen iOS 11 kilit ekranı

Birchtree tarafından yayınlanan konsept, kullanıcılara daha fazla denetimin verildiği dinamik bir yeni kilit ekranı sunuyor. Konseptte hava durumu için operatör işaretinin altında küçük bir widget eklenmiş. Apple'ın bu alanda hava durumu verilerini üçüncü parti uygulamaların görüntülemesine izin vermesi iOS 11 için beklentiler arasında.
ios-11-konsept-3-1489737954.png

ios-11-konsept-1-1489737438.png

Görsellerde aynı uygulamaya ait bildirimlerin birleştirildiğini görüyoruz. Böyle bir özellik, kilit ekranındaki dağınıklığı azaltacaktır. Belirli bir uygulamadan gelen birden fazla bildiriminiz varsa tek bir pencerede gösterilecektir. 3D Touch'ı kullanarak her bir mesajın içeriği görüntülenerek kolayca yanıtlanabilecek. Böylece kilit ekranında kullanıcılara daha derin kontrol sağlanabilecek.
ios-11-konsept-2.png

Konseptin en dikkat çeken yönlerinden biri de kilit ekranına favoriuygulamaların ikonlarının eklenmesi. Yıllar önce QuickDo tweaki ile gündeme gelen bu işlev, iOS kullanıcılarının uzun süredir bekledikleri bir özellik. Böyle bir kilit ekranının iOS'a gelmesi bir çok iPhone kullanıcısının beklentisi. Umarız bu konsept Apple'a ilham kaynağı olur.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst