gittigidiyor

iOS 9 Kullanımı Artıyor!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple'ın mobil işletim sistemi iOS 9'un en son kullanım rakamları açıklandı. iOS 9'un Android 6.0 Marshmallow karşısındaki yükselişi açıklanan rakamlar ile daha net anlaşılıyor.

ios9.jpg

Apple'ın iPhone 6s etkinliğinden 1 hafta sonra yayınlamış olduğu iOS 9güncellemesi ilk etapta bazı performans ve stabilite sorunlarını da beraberinde getirmişti. Elini çabuk tutan Apple, yeni güncellemeler yayınlayarak iOS 9'u ipten almayı başardı. iOS 9.2 güncellemesi ile sistemdeki hemen hemen tüm sorunları çözen Apple, bugün yeni işletim sisteminin kullanım oranlarını açıkladı.
Açıklanan rakamlara göre iOS 9, piyasadaki iPhone, iPad ve iPod touchmodellerinin %71'inde yüklü. iOS 9'u %21 ile iOS 8 takip ediyor. iOS 8 ve daha öncesi iOS sürümlerini kullananların oranı ise %8. App Store'daki iOS 9 API'si ile geliştirilen bazı uygulamaların minimumda iOS 9 ve üzeri işletim sistemi istemesi kullanım oranını artırmada rol oynuyor.
ios-9.png

Android cephesinde durum ne?

Android en güncel sürümü olan Android 6.0 Marshmallow %0.5kullanım oranına sahip. Bir önceki sürüm olan Android 5.0 ve 5.1 Lollipopise toplamda %29.5 kullanım oranı ile Android 4.4 KitKat'ın gerisinde kalıyor. Android cephesinde güncelleme dağıtım sıkıntısının sorumlusu olarak firmaları gösterebiliriz. Bakalım ilerleyen yıllarda iOS ile Androidarasındaki güncel sürüm kullanım oranı eşitlenebilecek mi?
android.png




iOS-9-bu-ak%C5%9Fam-yay%C4%B1nlanacak.jpeg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst