gittigidiyor

İOS Android Marshmallow Samsung Wave cihazına gelir!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Bir zamanların popüler cihazlarından ve Bada işletim sistemine sahip olan Samsung Wave serisi için Android 6.0 Marshmallow yayınlandı.
images

Android öyle bir işletim sistemidir ki telefon, tablet, saat ve hatta otomobillere bile yüklenebiliyor. Tabi bu, açık kaynak kodlu olmasından gelen bir özellik olduğunu söyleyebiliriz ve bu sayede çok sayıda cihaza portlanabiliyor.
Çok sayıda cihaz üreticisi Android’i cihazlarında kullanıyor. Ancak özellikle Samsung Android’e rakip olmak için mi bilinmez ama Bada adında bir işletim sistemi geliştirdi. Tabi Bada’dan vazgeçip Tizen’le yola devam etmeye karar verdi ama başarılı oldu mu şimdiye kadar?
Yaklaşık 5 yıl önce Samsung Bada işletim sistemine sahip Wave serisi cihazlarını piyasa sürdü ve kısa sürede bu cihazlar popüler hale geldi. Tabi Bada, Android gibi özgür bir işletim sistemi değildi. Kısıtlamalar mevcuttu, zaman zaman küçük sorunlar ortaya çıkıyordu ve stabil değildi. Bunun yanı sıra da uygulama geliştiricileri Bada’ya gereken ilgiyi göstermediler.
images

Dünyaca ünlü xda-developers sitesindeki bir grup geliştirici Samsung Wave cihazına Android yüklemeyi başardı. Biraz daha detaydan bahsedelim. Samsung Wave cihazının zamanında piyasada Samsung Galaxy S cihazı da bulunuyordu. Samsung Wave ve Galaxy S cihazları donanımsal olarak birbirlerine benzediklerinden Galaxy S’in kernel kodları Wave cihazlarında kullanıldı ve Bada cihazlarında Android mümkün hale geldi.
Başarılı bir çalışmadan sonra, son sürüm Android 6.0 Marshmallow romu Wave için yayınlandı.
images
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst