gittigidiyor

iPhone 6s Alınır mı?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iPhone 6s Alınır mı?

Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini tanıttı. Peki, iPhone 6s almak ya da almamak için sebeplerimiz neler? iPhone 6s’e geçmeli miyiz?


iphone-6s.jpg
Yeni model iPhone’ların tanıtılacağı o meşhur Eylül ayına girmiş bulunmaktayız. Dün gece San Fransisco'da bulunan Bill Graham Civic Auditorium'da düzenlenen “Hey Siri, give us a hint” etkinliğinde iPhone 6smodelleri sahne aldı.Apple, yıllardır devam eden “s” serisini bu yıl da devam ettirecek ve tasarımsal olarak bir önceki nesil iPhone ile aynı ancak donanımsal olarak daha güçlü bir iPhone 6s ile karşımıza çıktı.

@mehmetkarahanlı@


iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin sahne aldığı bu etkinlikte “daha hızlı” kelimesi sıkça kullanıldı. Ancak Apple, iPhone 6s ile sadece hız sunmadı. 3D Touchteknolojisi ve 12 Megapiksel çözünürlüğünde 4K video kaydı yapabilen bir kamera iPhone 6s modellerinde yer aldı. Peki, iPhone 6s özellikleri ile mevcutta kullandığınız telefonu terk etmemiz için güçlü sebepler sunuyor mu? Bu haberimizde neden iPhone 6s almalıyız ya da neden almamalıyız sorusunun cevabını sızıntılar doğrultusunda cevaplayacağız.
İşlemci ve RAM etkisi

Her iPhone kullanıcısının kafasında bu sorunun olduğundan eminim.iPhone 6s almalı mıyım? Konuya iPhone 6 veya iPhone 6 Pluskullanıcılarından giriş yapacağım. iPhone 6 çıktığında 5’ten 4’ten ne farkı var diye dalga niteliğinde söylemler oluşmuştu. iPhone 6, sunduğu özellikler ile 5s’e yakın bir performans sergiliyordu. Tek fark OIS destekli ki bu destek sadece iPhone 6 Plus modelinde vardı ve ekranın daha büyük ve doğal olarak çözünürlüğün daha fazla olmasıydı.
Ama iPhone 5s’te Apple A7 işlemci varken iPhone 6’da Apple A8 işlemci vardı diyenlerinizi duyar gibiyim. Evet işlemci farkı var. Ancak günlük kullanımda işlemcilerin farklı olup olmadığını asla anlamıyorsunuz. Evet A8 işlemci uygulamaları 1 saniye de olsa erken açıyor. Ancak aradaki fiyatfarkının 1 saniyeye bedel olması düşündürücü.
iPhone 6 ile iPhone 6s arasında da bu denli bir fark var. iPhone 6s, Apple A9 işlemci kullanıyor. Ancak buradaki hız farkı 1 GB RAM yerine 2 GB RAMtercih edilmesiyle ortaya çıkıyor. iOS 8 ve iOS 9 artık çoklu görevleri başarılı bir şekilde gerçekleştiremiyor. Arka planda açık olan uygulamalara tekrar döndüğünüzde ya sayfa yenileniyor ya da uygulama baştan başlıyor. Apple bu soruna çözüm bulmak için RAM bölümünde bir artırım yapacak. Peki, size sorarım hanginiz iPhone 6’da arka planda sürekli açık uygulama bırakıyor? Eminim ki ben dahil olmak üzere bir çoğumuz ekranı kilitlemeden önce tüm uygulamaları yukarı kaydırarak kapatıyoruz. Ancak bu işlemi yapmayan ve sürekli arka planda uygulama açık bırakan ve yoğun kullananlar eğer RAM 2 GB olursa iPhone 6s almayı tercih edebilir.
iphone-6s-1441145228.jpg

Şimdi gelelim iPhone 5s veya daha düşük bir iPhone modeli kullanan okurlarımıza. iPhone 5s modelinin hala işleri başarıyla gerçekleştirdiğine inanıyorum. Eğerişlemci, RAM, 3D Touch özelliği önemli değil ve daha büyük bir ekrana sahip iPhone kullanmak istiyorsanız, iPhone 6s yerineiPhone 6’yı tercih edebilirsiniz. Ancak bu tercihinizi şimdi değil, iPhone 6sresmi olarak Türkiye’ye geldiğinde yapmanız bütçeniz için daha sağlıklı olacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
3D Touch, iPhone 6s almak için geçerli bir neden mi?

Apple, bildiğiniz gibi Apple Watch modelinde dokunma şiddetine göre tepki veren Force Touch teknolojisini kullandı. Ekran küçük olduğu içinForce Touch gayet başarılı bir iş çıkarıyor. Apple Force Touch'ı geliştirerek3D Touch adında bir teknolojiye iPhone 6s modellerinde yer verdi. 3D Touch sayesinde örneğin; uygulama simgelerine sertçe dokunduğunuzda uygulamalara ait kısayollar açılıyor.
3D Touch kullanımı sadece bu alanla sınırlı değil. Peek ve Pop hareketleri ile ekrana uyguladığınız baskı neticesinde bazı eylemleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Örneğin telefonunuza gelen bir iletiye hafifçe bastıdığınızda ön izleme yapabiliyorsunuz. Biraz daha bastırdığınızda ise maili açabiliyorsunuz.
iphone-6s-1441145260.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
12 Megapiksel kamera etkisi

iPhone 6s modeline 12 Megapiksel çözünürlüğünde bir kameranın yer alıyor. 12 Megapiksel çözünürlüğündeki iPhone 6s kamerası f/2.2 diyafram açıklığına sahip. iPhone 6s ön kamerası ie 5 Megapiksel çözünürlüğünde. iPhone 6s ön kamerasının yazılımsal flaş yaptığını belirtelim.
iPhone 6’nın kamerası Full HD çözünürlükte video çekerken yine iddialara göre iPhone 6s, 4K çözünürlükte video çekiyor. Evet, teoride iPhone 6s’in kamerası gerçekten güzel olacak. Peki, iş pratikte nasıl olacak?
12 Megapiksel çözünürlükte çekmiş olduğunuz fotoğrafları maksimum1080x1080 çözünürlüğe destek veren Instagram’a yükleyeceksiniz veya çözünürlüğü düşüren WhatsApp uygulaması ile arkadaşlarınıza göndereceksiniz. En iyi ihtimalle de daha yüksek çözünürlükte yükleme imkanı sunan Facebook veya Flickr gibi platformlarına yükleyeceksiniz. Gerçekçi olmakta fayda olduğunu düşünürüm. iPhone 6s satın alacakların büyük bir bölümü bu belirttiklerimi yapacak. Peki, nerede kaldı gelişmiş bir kameranın özellikleri? Ünlü firmalar iPhone kamerası ile reklam filmi çekerken çoğumuz bu belirttiklerimi yapacağız.
iphone-6s-1441145291.jpg

Tabii bu belirttiklerimi yapmayıp gezgin olanlar gittikleri yerlerde ilginç şeyleri fotoğraflamak isteyecek. İşte tam bu noktada iPhone 6s güçlü kamera özellikleri ile devreye girecek ve DSLR makinelere el sürdürmeyecek. Eğer fotoğrafçılık ile yakından ilgileniyorsanız iPhone 6s’in kamerasının sizi tatmin edeceğini şimdiden söyleyebilirim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
4K video kaydı gerekli mi?

Video kaydı olayına girecek olursak; kim 4K video çekiyor? 4K ile çektiğiniz videoları tam performans alarak oynatabilmek için 4K çözünürlüğe sahip bir TV veya monitörünüz var mı? 1 dakika uzunluğundaki 4K videolar 500 ile 750 MB arasında bir yer kaplıyor. 4K video kayıt özelliğini adam akıllı kullanabilmek için 128 GB iPhone 6s satın almanız gerekiyor. 128 GB iPhone 6 fiyatı 3.499 TL olduğunu belirtelim. Tahminlere göre 128 GB iPhone 6s fiyatı 3.699 TL olacak. Önce şu soruyu sorun kendinize; 4K çözünürlükte ne çekeceğim? Çekimim için iPhone’un hafızası yeterli mi? Bu soruların cevabına göre 4K video kaydı yapabilen iPhone 6s modeline geçiş yapabilirsiniz.
iphone-6s.png

İşiniz video çekmek üzerineyse ve daha taşınabilir bir 4K video kayıt yapan bir cihaz arıyorsanız iPhone 6s’in tam size göre olduğunu söyleyebilirim. Tabii bunun için iPhone 6s’in beklenildiği gibi 4K video kayıt özelliğine sahip olması gerekiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Fiyat etkisi!

Ülkemizde teknoloji tercihini şüphesiz ki en çok fiyat etkiliyor. iPhone 6s’in çıkmasından sonra iPhone 6’nın fiyatında düşüş yaşanacağı bir gerçek. Peki, iPhone 6s kaç TL’den Türkiye’ye giriş yapacak? Şu an iPhone 6, Apple Store’da 2.699 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor. Tahminlere göre iPhone 6s modeli 2.799 TL veya 2.899 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak. Ancak iPhone 6’nın fiyatının iPhone 6s çıktıktan sonra 200 ile 300 TL arasında bir değer kaybı yaşayacağı belirtelim.
iphone-6s-1441145398.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iPhone 5 veya daha eski iPhone sahipleri ne yapmalı?

Dost acı söyler atasözü ile giriş yapmak istiyorum. Artık iPhone 4 ve 4s ömrünü doldurmak üzere. Evet, iPhone 5’in batarya konusunda artık son demlerini oynadığını da biliyorum. Ancak batarya sorunu harici bataryalar veya bataryalı kılıflar ile kolayca çözüldüğünden iPhone 5’e laf etmeyeceğim. iPhone 5’in hala gideri var. Eğer iPhone 4 veya 4s sahibiyseniz, geçtiğimiz sayfalardaki nedenlere göre kararınızı verebilirsiniz. Tercihiniz iPhone 6’dan yana olacaksa 2-3 ay daha beklemenizi tavsiye ediyorum. Çünkü iPhone 6s, Türkiye’ye giriş yaptığında otomatik olarak iPhone 6’nın fiyatı değer kaybedecek.
Eğer teknoloji her yıl bütçemi sarsıyor diyorsanız iPhone 6s alıp iPhone 7sveya iPhone 8’e kadar kafanız rahat hayatınıza devam edebilirsiniz. Buradaki tercih tamamen bütçeniz ile alakalı. Ancak yine de iPhone 6’nın işinizi fazlasıyla göreceğini belirtmek isterim.
iphone-6s-1441835152-1441874009.png

Yazımı Barney Stinson’ın sevdiğim sözü olan “new is always better” (yeni her zaman daha iyidir) ile noktalamak istiyorum.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Apple ‘ın 2015 model akıllı telefonları İPhone 6S ve İPhone 6S Plus bundan iki hafta önce başta ABD olmak üzere yurt dışında önde gelen pazarlarda satışa sunuldu. Apple ekim ayıyla birlikte vites yükseltti ve iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı bugün Avrupa’nın birçok ülkesinde satışa sunuyor. Yarın da birkaç ülkede daha iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın piyasaya çıkışı gerçekleşecek. Türkiye’de ise iPhone 6s ve iPhone 6s Plus satışına gelecek hafta cuma günü, yani 16 Ekim günü başlanacak.
Geçen yıl ABD’den bir hafta sonra iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın Türkiye’de satışa sunulduğunu görmüştük. Bu sefer iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın Türkiye’ye gelişi ABD’ye göre biraz daha geç oldu, Türkiye daha sonraki dalgalara kaldı, ancak yeni telefonları bekleyiş daha önceki yıllara göre nispeten daha az sürmüş oluyor.
iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın piyasaya çıkışı gelecek hafta olacak, ancak bugün itibarıyla ön satışlar başladı. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’a hemen sahip olmak isteyenler için Turkcell ve vodafone web siteleri üzerinden ön satışlara başladılar. Bu arada Apple’ın Türkiye’deki yetkili satıcılarından Pupa da iPhone 6s ve iPhone 6s Plus için ön siparişleri almaya başladı.
Apple Türkiye Online Store ise şimdilik sadece iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın fiyatlarını listeliyor; iPhone, renk ve kapasite seçimine izin vermesine rağmen alışveriş sepetine atma ve ön satışı tamamlama gibi işlemler gerçekleştirilemiyor.
iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın Türkiye satış fiyatlarına baktığımızda; iPhone 6s’in 16 GB, 64 GB ve 128 GB kapasiteli modellerinin sırasıyla 3099 TL, 3499 TL, 3899 TL’lik KDV dahil fiyatlarla satıldığını görüyoruz. iPhone 6s Plus’ın 16 GB, 64 GB ve 128 GB’lık versiyonları için de 3499 TL, 3899 TL ve 4299 TL olarak belirlendi. Mobil operatörler aracılığıyla iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’a sözleşme dahilinde aylık ödemelerle sahip olma imkanı da bulunuyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst