gittigidiyor

iPhone 7 Li-Fi Teknolojisine Sahip Olabilir!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iphone-7-li-fi-teknolojisine-sahip-olabilir-705x290.jpg
iPhone 7'nin Wi-Fi'dan çok daha hızlı olan Li-Fi teknolojisine sahip olabileceği belirtiliyor.Her sene Eylül ayında yapılan Apple lansmanında tanıtılması beklenen iPhone 7, Chase Fromm isimli birTwitter kullanıcısının yaptığı keşife göre Li-Fi teknolojisine sahip olabilir. iOS 9.1'in kodlarını inceleyen ve bu kodları araştıran Twitter kullanıcısı, kodların arasında Li-Fi teknolojisini detekleyen birkaç koda rastladığını belirtti. Li-Fi teknolojisini destekleyen bu kodlara daha önce hiçbir yerde rastlamadığını belirten araştırmacı, iPhone 7'nin bu teknolojiyi kullanan ilktelefon olabileceğinin altını çizdi.

Li-Fi teknolojisi, günlük hayatımızda çok büyük bir yere sahip olan Wi-Fi teknolojisinin gelişmiş hali. Bu teknolojinin çalışma şekli Wi-Fi'dan farklı olarak ışığa dayalı. Wi-Fi radyo dalgalarını kullanarak veri transferi gerçekleştiriyor, Li-Fi ise ışıkta bulunan fotonlar ile veri transferi gerçekleştiriyor. Fotonların radyo dalgalarına oranla çok daha hızlı olması nedeniyle Li-Fi teknolojisi Wi-Fi'a göre 100 kata kadar daha hızlı olabiliyor. Li-Fi'ın kullanıldığı ortamlarda ışık kaynağının dışında (klasik ampuller de buna dahil) hiçbir cihaza gerek duyulmuyor.

LTE-WiFi-LiFi-House-Illustration.jpg


Açık konuşmak gerekirse Apple'ın iPhone 7'de Li-Fi teknolojisine yer vermesi bence pek mümkün değil. Li-Fi teknolojisi hala tam olarak geliştirilememiş bir teknoloji ve bu veri transfer yöntemini kullanan sadece birkaç cihaz var. Eğer Apple iPhone 7'de Li-Fi teknolojisine yer verirse bu teknoloji hiçbir şekilde kullanılamayacaktır. Aynı zamanda Li-Fi teknolojisinde hala çözülememiş olan sorunlar var. Bu sorunlardan en büyüğü Li-Fi bağlantısının direkt olarak ışık kaynağına bağlı olması. Yani bağlantıyı sağlayan ışık kaynağı ile telefonunuzun arasına birisi girdiği an internet bağlantısı kesiliyor. Bu gibi sorunlar göz önüne alındığında Li-Fi'ın kesinlikle geliştirilmeye ihtiyacı olan bir teknoloji olduğunu söyleyebiliriz.

lifi-(1).jpg


Apple'ın işletim sisteminde neden Li-Fi'a yer verdiği bilinmiyor. Bazı kaynaklar birkaç ay önce Apple'ın Li-Fi teknolojisiyle bağlantılı bir patent aldığını bizlere bildirmişti. Eğer Apple bu patentleri bir kenara atmak yerine üzerinde çalışmalar yapmaya başladıysa, ilerleyen senelerde Apple tarafından üretilmiş olan Li-Fi cihazlarıyla karşılaşabilmemiz mümkün.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst