gittigidiyor

iPhone kullanıcılarına dolandırıcılık mesajı!

KNIGHT RIDER

Aktif Üye
Katılım
26 Ağu 2011
Mesajlar
1,961
Tepkime puanı
13
Puanları
38
Yaş
40
Konum
KİLİS
[h=1]iPhone kullanıcılarına dolandırıcılık mesajı![/h]Son zamanlarda yaşanan siber saldırılar sonrasında hepimiz önlem almaya çalışıyoruz. Ancak dolandırıcılar durmak bilmiyor.
21 Nisan 2017 19:40 Genel
22116-650x315.jpg

Şimdi de güvenliğiyle adından söz ettirmeyi başaran iPhone'un tahtı sallanıyor. iPhone kullanıcılarını hedef alan kimlik avı saldırılarına bir yenisi daha geldi. Bununla birlikte Reddit'te yer alan mesaja göre kullanıcı bilgilerinin dolandırıcıların eline geçilmesi sağlanıyor.
Son yıllarda iPhone kullanıcılarını hedef alan kimlik avı saldırıları devam ediyor. Hackerlar ve kullanıcılar arasında bitmeyen bir savaş olduğuna şahitlik ediyoruz. Kullanıcılar sahte iletiler konusunda elbette eskisine göre daha bilinçli olmaya başladı ancak siber suçlular da bunun farkında. Bu nedenle yapabilecekleri tek şey daha inandırıcı mesajlar, e-postalar göndermek. Bunu yapmaya başladılar.
iphone-alerte-phishing.jpg

Tek bir mesajla nasıl oluyor?
Reddit formunda yer alan konuya göre bazı iPhone kullanıcıları Apple'ın kimliğinin geçici olarak devre dışı bırakıldığını bildiren bir mesaj ile karşılaştı. Dolayısıyla bu kullanıcılara gönderilen mesajla birlikte bir bağlantıyı ziyaret edip iCloud hesaplarına ulaşabilecekleri de bu mesajda yer alıyor. Dolayısıyla kullanıcılar bu inandırıcı olan sahte mesaja tıkladıkları zaman kredi kartı bilgilerini girebilecekleri bir sayfa ile karşı karşıya kalıyor.
Bu oyuna gelen kullanıcılar kart bilgilerini girdikleri zaman tüm bilgileri hackerlar kopyalamış oluyor. Elbette kullanıcıların bu mesajlara karşı hassas olması gerekiyor. Şunları da bilmeleri gerekiyor; Apple hiç bir zaman kullanıcılara bu hesaplara yönelik mesaj göndermiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst