gittigidiyor

İşte son kartal: Ramon Motta

papalino

Aktif Üye
Katılım
25 May 2013
Mesajlar
556
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
65
Konum
kocaeli
  • fft104mm2502257.jpg
Beşiktaş sol bek transferinde sağ gösterip sol vurdu. Önce Büttner’le anlaşan, ancak bu oyuncu da pürüz çıkmasıyla son anda Elderson’a teklifte bulunan Siyah-Beyazlılar, aradığı ismi Brezilya’da buldu. Kara Kartal, Flamengo’da kiralık olarak forma giyen Ramon Motta’yı 1 yıllığına kadrosuna kattı. Corinthians’la yapılan transfer görüşmelerinin ardından anlaşma sağlandı ve Beşiktaş, bu oyuncunun transferini borsaya bildirdi. Geçtiğimiz sezon Flamengo’nun değişmez isimlerinden birisi olan genç oyuncu, Fenerbahçe’nin eski yıldızı Andre Santos’un takıma dahil olmasıyla birlikte gözden düştü. Bu sezon yalnızca 2 karşılaşmada forma giyen Ramon, kadroya giremediği için oldukça sıkıntılıydı. Beşiktaş’ın kendisi için yeni bir sayfa olacağını belirten Sambacı, “Andre Santos’un gelmesinin ardından forma şansı bulamadım. Ancak kulüp yönetiminden kimse benimle geleceğimle ilgili olarak konuşmadı. Zaten can sıkıcı olan da kadroya girememek değil, muhattap bulamamaktı. Şimdi Beşiktaş’ta yeni bir sayfa açıyorum” diye konuştu.

Sağlık kontrolünden geçecek

Beşiktaş, hem elindeki sakat oyuncuların iyileşeceği üzerinde plan yaparken, hem de önümüzdeki sezon yabancı kontenjanının düşecek olmasından dolayı bu futbolcuyu 1 yıllığına kiraladı. Başkan Fikret Orman da, İsmail Köybaşı’nın iyileştikten sonra kadroya gireceğini düşünerek bu futbolcuyla anlaştıklarını ifade etti. Kasım ayında sahalara dönmesi beklenen Köybaşı, Ramon Motta’yla kıyasıya bir forma rekabeti içerisinde olacak. İstanbul’a gelen Brezilyalı futbolcu, bugün saat 08.00’de Fulya Acıbadem Hastanesi Sporcu Sağlığı Merkezi’nde sağlık kontrolünden geçtikten sonra takıma dahil olacak.

Mini Yorum

Lig için yeterli

Ramon, Internacional’e transfer olmasıyla Brezilya’da adını duyurdu. Fakat tarihin en başarılı dönemlerinden birini geçiren Internacional’de beklediği süreleri alamayınca Vasco’ya gitti. Siyah-Beyazlı forma altında ortaya koyduğu futbolla dikkat çeken Roman, hücum etkinliği ile göze battı. 2,5 yıllık başarılı bu dönemin ardından sol bekteki oyuncunun kariyerinde düşüşler göründü. En son Flamengo kadrosunda bulunan Ramon, Fenerbahçe’den hatırladığımız Andre Santos’un gelişiyle forma şansı bulamadı. Oyuncunun artılarına baktığımızda ofansif katkısının üst düzeyde olduğunu görüyoruz. Bire bir oynamayı seven, duran topları etkili kullanabilen bir isim. Gol ve asist sayısı ilk başta düşük gözükse de, özellikle Vasco zamanında golle sonuçlanan pek çok atağın başlangıcında imzası vardır. Pek çok sol bek oyuncusunun aksine top tekniği çok yüksek bir futbolcu.

İstikrar sorunu çekmesi ve maç içinde zaman zaman yaşadığı konsantrasyon kaybı ise negatif yönleri. İlk kez Brezilya dışına çıkacak olması da uyum sorunu yaşayabileceğine işaret ediyor.

Sonuç olarak Ramon’dan beklentileri yüksek tutmamak gerek. Düşük maliyetli ve kiralık olduğunu da unutmamakta fayda var. Yabancı sınırında yedek kalmayı sorun etmeyecek ve forma şansı bulduğunda bunu iyi kullanmak isteyecektir. Hücumcu yapısıyla Beşiktaş tribünlerini coşturabilir. Kısacası Brezilyalı futbolcu, Süper Lig için yeterli bir isim.

Cenk Durna
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst