gittigidiyor

Kablosuz kulaklıklar kansermi yapıyor...?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
bluetooth-w53k-cover-YJ2n_cover.jpg.webp



Bazı insanlar, kablosuz kulaklıkların ve radyasyonlu akıllı telefonların beyin tümörleri de dahil olmak üzere bazı hastalıklara yakalanma riskini artırdığını düşünüyor. Uzmanlar durumun böyle olup olmadığını açıkladı.


Uzmanlar, Bluetooth cihazlarının radyasyonu cep telefonlarından veya X-ray ekipmanlarından daha az yaydığını doğrulayan çalışmalardan bahsediyor. Ek olarak, bu radyasyon iyonlaştırıcı olmayan anlamına geliyor.
Konu üzerine araştırmalar yapan Amerikan Kanser Derneği yaptığı bir açıklamada, söz konusu cihazlardan yayılan elektromanyetik dalgaların insan hücrelerine direkt müdahale edebilecek ve kansere neden olabilecek kadar güçlü olmadıklarını ve böyle bir enerjiye sahip olamayacaklarını, açıkladı.


Bluetooth kulaklıklar korkulacak şekilde sağlığınızı etkilemiyor. Kablosuz kulaklıklardan gelen radyasyonun izin verilen normdan 10-400 kat daha düşük olduğu belirtiliyor.


Bluetooth kulaklıklar kullanıldıklarında, radyo frekanslı ışınım adı verilen belirli bir tür iyonlaşmamış elektromanyetik alan yayarlar. Bluetooth cihazlarından gelen elektromanyetik radyasyon, bir kişiye yalnızca "yayıcı" ile uzun süre doğrudan temas ettiğinde zarar verebilir.


Uzmanlar, kablosuz kulaklıklarda işitme bozukluğu ve sık baş ağrısı gelişme olasılığının daha yüksek olduğunu açıkladılar. Uzun süre kullanım yapılmaması konusunda uyarılarda bulundular.
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,213
Tepkime puanı
497
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Daha neler diyecekler bakalım. Teknoloji gerçekten ömrü kısaltıyor galiba.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst