gittigidiyor

Konuşulanları Altyazı Olarak Gösteren Gözlükler ile İşitme Sorununa Çözüm Geliyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

İşitme kaybı olan ve işitme engelli bireyler, işaret dili, dudak okuma, işitme cihazları gibi birçok yolla iletişim kurarlar. Ancak, işitme cihazları ve koklear implantlar gibi yöntemlerin edinilmesi oldukça maliyetlidir.​


İşitme kaybı olan ve işitme engelli bireyler, işaret dili, dudak okuma, işitme cihazları gibi birçok yolla iletişim kurarlar. Ancak, işitme cihazları ve koklear implantlar gibi yöntemlerin edinilmesi oldukça maliyetlidir.


İşaret dili ve dudak okuma ise konuşmacıya odaklanmayı gerektirir.


TranscribeGlass ise işitme zorluğu çeken bireyler için rahat ve giyilebilir bir yardımcı teknoloji cihazı olarak bir çözüm sunuyor.​


TranscribeGlass ise işitme zorluğu çeken bireyler için rahat ve giyilebilir bir yardımcı teknoloji cihazı olarak bir çözüm sunuyor.


Bu startup, Stanford/Yale öğrenci ikilisi tarafından herkesin konuşmalara katılımını yeni bir yolla sağlamak için kuruldu.

CEO ve kurucu ortak olan Madhav Lavakare, lise arkadaşının iletişim sorunları nedeniyle okulu bıraktığında yeni iletişim yöntemleri araştırmaya ilham aldığını anlatıyor.​


CEO ve kurucu ortak olan Madhav Lavakare, lise arkadaşının iletişim sorunları nedeniyle okulu bıraktığında yeni iletişim yöntemleri araştırmaya ilham aldığını anlatıyor.


Lavakare, The Stanford Daily'ye yaptığı açıklamada, “2017 yılındayız. Neden arkadaşımın bir ortamda konuşmalara katılmasına yardımcı olabilecek bir şey yok?” diye düşündüğünü belirtti. Açıkçası işitme cihazları ve implantlar gibi pahalı çözümlerin dolduramadığı teknolojik bir boşluk vardı.

Tom Pritsky ile birlikte çalışan Lavakare, prototipler üretmeye başladı ve nihayetinde Hindistan'da İşitme Engelliler Derneği ve diğer işitme engelli topluluklarından testçiler buldu.​


Tom Pritsky ile birlikte çalışan Lavakare, prototipler üretmeye başladı ve nihayetinde Hindistan'da İşitme Engelliler Derneği ve diğer işitme engelli topluluklarından testçiler buldu.


Augmented reality (AR) alanında yatırımcılar aramaya çalışan bir genç olarak birçok engelle karşılaştığı. Ancak 2020'de Delhi'deki Hindistan Teknoloji Enstitüsü ile Hindistan ve ABD hükümetlerinden destek aldı.

Cihaz, işitme zorluğu olan veya işitme engelli bireyler için ideal olan gerçek zamanlı konuşma metni çevirme için AI teknolojisini kullanıyor.​


Cihaz, işitme zorluğu olan veya işitme engelli bireyler için ideal olan gerçek zamanlı konuşma metni çevirme için AI teknolojisini kullanıyor.


Kurucu ortak Tom Pritsky'nin tarif ettiği gibi, TranscribeGlass “gerçek dünya için altyazılar” sunmaktadır.

Otter.ai veya Google'ın Live Transcribe gibi uygun fiyatlı konuşma-metin dönüştürücüleri ile basit bir gözlüğü birleştiren ürün oldukça basit bir konsepte sahip.​


Otter.ai veya Google'ın Live Transcribe gibi uygun fiyatlı konuşma-metin dönüştürücüleri ile basit bir gözlüğü birleştiren ürün oldukça basit bir konsepte sahip.


TranscribeGlass, altyazı cihazından bluetooth mesajları alıyor ve bu mesajları gözlük içindeki augmented reality (AR) projeksiyonına yansıtıyor. Kullanıcı, metin boyutunu istediği hale getirebilir.

Bu teknoloji, işitme engelli veya işitme zorluğu çeken bireylerin istedikleri yere bakarken hala iletişim kurabilmelerini sağlıyor. Ayrıca kalabalık mekanlar gibi işitme cihazlarını bile şaşırtabilecek ortamlarda da yardımcı oluyor.

TranscribeGlass'ın beta sürümü 55 dolara satıldı ve yaklaşık 95 dolar olarak belirlenmesi bekleniyor.​


TranscribeGlass'ın beta sürümü 55 dolara satıldı ve yaklaşık 95 dolar olarak belirlenmesi bekleniyor.


Ürünün geliştirilmesi sırasında 300'den fazla kişi ürünü test etti. Eşit erişimin sağlanması önemli bir hedef, çünkü kimse konuşmanın dışında bırakılmamalı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst