gittigidiyor

Microsoft’un 3D Touch Özelliği Windows 10’a Geliyor!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft’un yayınladığı yeni Windows 10 SDK üzerinde canlı karolar için yeni özellikler ortaya çıktı.

microsoft-windows-10-icin-insider-preview-yapi-10565-guncellemesini-yayinladi-57322.jpg

Microsoft, her ne kadar Temmuz ayında Windows 10 güncellemesini yayınlasa da yapılan geliştirmeler ve yenilikler yayınlanan düzenli güncellemelerle kullanıcılara sunuluyor. Microsoft’un Windows Insider Programı çerçevesinde yayınlanan güncellemeleri ile test edilen yenilikler daha sonra kullanıcılara sunulurken, bu sefer gelecek olan yenilikler ise Windows 10 SDK üzerinde ortaya çıktı.
Bilindiği üzere Microsoft Windows 10 için yeni Uygulama Geliştirme Kiti yayınladı. Microsoft’un yayınladığı yeni Windows 10 SDK üzerinde yeni canlı karo özellikleri ortaya çıkmış oldu. Bu özellikler arasında en çok dikkat çeken ise Hızlı menülerin canlı karolara da eklenebilmesi oldu.
microsoftun-3d-touch-ozelligi-windows-10a-geliyor-11480-600x338.jpg

SDK üzerinde bulunan dokümanlara göre geliştiricilere canlı karolara sağ tıklayarak ya da dokunmatik ekranlarda basılı tutarak hızlı geçiş menüsü oluşturma imkanı tanınmış. Bu bir nevi Apple’ın Force Touch diye duyurduğu Microsoft’un da 3D Touch adıyla patentini aldığı özelliği andırıyor.
Örnek vermek gerekirse Başlat Ekranında facebook karosuna basılı tutarak durum güncelleme, konum veya fotoğraf paylaşma Vs gibi menülere direk erişim penceresi açılacak. Geliştiricilerin mevcut uygulamalarında ya da geliştirecekleri yeni uygulamalarda bu özelliğe yer vermesi ile Windows kullanıcıları çok daha işlevsel ve verimli özelliklere kavuşmuş olacak.
Microsoft’un Windows 10 işletim sisteminin tüm platformlarda aynı kullanıcı deneyimini vermeyi amaçladığını düşünürsek bu özelliğin Windows 10 Mobile için de sunulacağı belirtiliyor. Açılır Pencere ya da hızlı geçiş menüsü özelliği Microsoft’un duyurduğu özellikler arasında yer almıyor. Bu nedenle bu özelliğin detaylı bilgileri henüz bilinmiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst