gittigidiyor

MWC 2016 LG G5 - Xperia Z5 Premium Karşılaştırma

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
LG’nin yeni amiral gemisi LG G5 ile Sony’nin dünyanın ilk 4K ekranlı akıllı telefonu Xperia Z5 Premium karşı karşıya. Bakalım iki cihaz arasında ne gibi farklar var?

lg-g5-xperia-z5-premium-karsilastirma.jpg

MWC 2016’nın ilk bombası LG kanadından geldi ve şirketin yeni amiral gemisi LG G5 resmi olarak duyuruldu. Bir önceki modele oranla birçok iyileştirme sunan LG G5 ile Sony’ninen üst seviye cihazı olan Xperia Z5 Premium modelini karşılaştıralım istedik. Bakalım iki üst segment cihaz hangi noktalarda birbirinden ayrılıyor.



LG G5 - Xperia Z5 Premium Tasarım Karşılaştırması

LG G5 ile Xperia Z5 Premium’un tasarım çizgileri birbirlerinden oldukça farklı. Sony Xperia Z5 Premium, Sony’nin Omnibalance tasarım anlayışını yansıtıyor.
Bu tasarımda yan çerçevelerin metal, ön ve arka tarafın ise cam olduğunu görüyoruz. LG G5 ise bir önceki modelden farklı olarak bu sefer yekpare metal kasa ile geliyor.
lg-g5-f3.jpg

Her iki telefonda da parmak izi sensörü bulunuyor ancak konumlandırılmalar farklı. LG G5’te parmak izi sensörü telefonun arkasında yer alırken, Xperia Z5 Premium’da cihazın sağ tarafında bulunan güç tuşuna entegre bir parmak izi sensörü görüyoruz.
Bağlantı noktalarına baktığımızda ise LG G5’te USB Type C bağlantısı yer alırken, Xperia Z5 Premium microUSB standartını kullanıyor.
LG G5 - Xperia Z5 Premium Ekran Karşılaştırması

İki modelin ekran boyutu birbirlerine oldukça yakın değerlerde. LG G5’te 5.3 inç boyutlu bir ekran bulunurken, Xperia Z5 Premium’da 5.5 inç boyutlu bir ekran bulunuyor.
Çözünürlük tarafında ise Xperia Z5 Premium 4K (2160 x 3840), LG G5 ise Quad HD 1440 x 2560) çözünürlük sunuyor. Ancak bu noktada bir hatırlatma yapmakta fayda var.
Sony Xperia Z5 Premium’un ekranı sadece 4K videolarda bu çözünürlüğü sunuyor. Arayüz ve oyunlarda Full HD çözünürlük kullanılıyor.
Çizilmeye ve darbeye karşı cam koruması olarak ise LG G5 Corning Gorilla Glass 4 kullanırken, Sony kendine has bir çizilmeye karşı cam koruması tercih ediyor.
LG G5 - Xperia Z5 Premium Donanım Bileşenleri Karşılaştırması

Sony Xperia Z5 Premium gücünü bir önceki Snapdragon amiral gemisi olan Snapdragon 810’dan gücünü alıyor. LG G5’te ise şu anda en güçlü Qualcomm işlemcisi konumunda olanSnadpragon 820 bulunuyor. RAM tarafında Z5 Premium’da 3 GB RAM bulunurken, LG G5’te 4 GB RAM yer alıyor.
İşlemci farkından dolayı GPU tarafında da farklılık görüyoruz. LG G5, Adreno 530 grafik birimiyle Z5 Premium’un Adreno 430 GPU’suna göre daha iyi grafik performansı vadediyor.LG G5’in bir diğer üstün olduğu taraf ise depolama birimi. Çünkü LG G5’te 64 GB dahili hafıza yer alıyorken, bu rakam Xperia Z5 Premium’da 32 GB.
LG G5 - Xperia Z5 Premium Kamera Karşılaştırması

LG G5 karşımıza 16 MP + 8 MP olmak üzere çift arka kamera ile çıktı. Ayrıca bu kamerada OIS, çift tonlu LED flaş ve lazer otofokus desteği bulunuyor. Xperia Z5 Premium’da ise 23MP’lik LED flaş destekli bir arka kamera bulunuyor.
lg-g5-f4.jpg

Xperia Z5 Premium’da LG G5’teki gibi OIS desteğinin olmamasıönemli bir eksik. Ayrıca çift kamera sayesinde düşük ışık performansında daha iyi olan LG G5, bu kamera modülleriyle odak noktasını değiştirmek gibi farklı kullanımlara da imkân tanıyor.
LG G5 - Xperia Z5 Premium Batarya Karşılaştırması

LG G5, 2800 mAh kapasiteli bir batarya ile gelirken Xperia Z5 Premium 3430 mAh kapasiteli bir batarya kullanıyor.
Kapasite olarak her ne kadar önemli bir fark görülse de, LG G5'in çok daha verimli olan Snapdragon 820 işlemcisini kullandığını unutmayın.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst