gittigidiyor

NASA'nın tarihi görevini canlı olarak izleyin

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
NASA'nın tarihi görevini canlı olarak izleyin

NASA, son dönemlerdeki en önemli görevlerinden birisini bu gece başlatacak.


1473352105_nasa.jpg


NASA, Amerika'nın ilk asteroid görevi olan OSIRIS-Rex isimli görevini bu gece başlatacak. Bennu isimli bir asteroide araç gönderecek olan uzay araştırma kuruluşu, yaklaşık 4.5 milyar yıllık bilgiyi barındıran asteroidden örnek toplayacak ve Dünya'ya dönecek.

NASA'nın bu görevi gerçekleştirme amacı, asteroidlerde bulunan kalıntılarla Güneş Sistemi hakkında detaylı bilgiye ulaşabilmek. Bennu'dan alınan örnekle canlılığın nasıl başladığı ve Güneş Sistemi'nin oluşum safhaları hakkında bilgi edinebileceğiz.

1473352114_bennu-size.png


Türkiye saati ile 23:30'da başlayacak olan yayını buradan izleyebilirsiniz.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst