gittigidiyor

Netflix Nedir, Nasıl Kullanılır?

cilginyurekli

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
43
Konum
germany
netflix.jpg

Netflix Nedir, Nasıl Kullanılır?


Netflix ile henüz tanışan Türkiye, Netflix‘in ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını merak ediyor. Haliyle bize de bunu izah etmek düşüyor.

Netflix bir deyişle online ve yasal dizi kanalıdır. Türkiye’ye 2016 yılında gelmiş olmasına rağmen VPN adreslerimizi değiştirerek onu çok önceden keşfettmiştik. Aslına bakacak olursanız ülkemizde ki DigiTurk ve TiviBu Netflix yabancı dizi/film tutkunları için daha fazla içeriği Amerika ile aynı anda sunuyor. Bir de sadece kendisine ait olan bazı içerikleri de tüm dünyaya rahatça yapıyor. Peki herkesin merak ettiği, ulaşmaya çalıştığı Netflixnasıl kullanılıyor?
Netflix tüm akıllı televizyonlar, akıllı telefon ve tabletlerde uygulamalar sayesinde kullanılabilir. Tabi herhangi bir platformdan girince öncelikle sizden bir hesap açmanızı istiyor. İlk ay kullanımını bedava olan bir plan seçtiriyor. Planları ve otomatik ödeme şekillerini istediğiniz zaman değiştirebiliyorsunuz.
Bu aşamayı geçtikten sonra Netflix size bazı film ve diziler öneriyor. Siz de kendinize en uygun gelen,sevdiğiniz ve beğendiğiniz dizileri filmleri bu şekil de izliyorsunuz. Tabi bu aşamadan sonra Netflix sizin dizi ve film zevkinize aşina oluyor. Bu yöntemle de diğer sistemlerden kendini net bir şekil de sıyırıyor.
Netflix Nasıl Kullanılır?

Netflix’in 3 ayrı planı var. Basic,Standard ve Premium. Planları birbirinden ayıran iki özellik yayın kalitesi ve ekran sayısı. Basic pakette SD yayın, Standart pakette HD yayın ve Premium pakette UltraHD (4K) yayın mevcut. Aynı anda izlenebilir ekran sayısı da bu paketler için sırasıyla 1, 2 ve 4. E tabiki bu hizmet karşılığı bir miktar ödeme alıyor, zaten tek farkı ödeme alması ve iyi hizmet sunması.
Eğer Netflix’in avantajından bahsedecek olursak en büyük avantajı şüphesiz ki içeriğidir. DigiTurk ve Tivibu’nun aksine çok geniş bir içeriğe sahip olması,yakın da onları geri planda bırakacağı anlamına geliyor. Bir diğer avantaj ise önerme sağlayıcı motoru. Bu motor siz daha bir filmin veya dizinin yorumlarını okumadan gerçekten güvenilir bir kaynak olarak size önermelerde bulunabiliyor.
Her ne kadar henüz herkes tarafından bilinmese de yaygınlaştıkça diğer sistemleri geçeceği düşünülüyor. Hem geniş içeriğiyle hem de ilk izleyeceğimiz dizi/filmi seçerken zevklerimiz hakkında bilgi sahibi oluşuyla. Zamanla ülkemizde de nasıl karşılanacağını ve ilgi bulup bulamayacağını göreceğiz.
netflix.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst