gittigidiyor

Nokia, Akıllı Telefon ve Tablet Pazarına Geri Dönüyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nokia, Akıllı Telefon ve Tablet Pazarına Geri Dönüyor

Evet haberin başlığı bugün farklı haber kaynaklarında gördüklerinizden çok farklı olabilir. Çünkü gerçekte "Nokia Markası Ölmüyor" tam tersine yeniden hayata dönüyor.
364259.jpg


Bugün bir çok haber kanalı ve internet sitesinde Nokia markasının artık tamamen öldüğü yönünde haberlere rastlamışsınızdır. Bu haberlerin çıkış noktası ise Microsoft ile Foxconn arasında imzalanan bir anlaşmaya dayanıyor.
Microsoft, Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın aldıktan sonra bir müddet alt ve orta seviyede Lumia akıllı telefonlarda Nokia markasına yer verdikten sonra akıllı telefonlarını Microsoft Lumia markası altında sunmaya başladı. Öte yandan Redmond merkezli şirket 2024 yılına kadar "özellikli telefon" iş kolunda Nokia markasını kullanma hakkını elinde bulundurmaya devam ediyor.
Öte yandan Microsoft'la olan anlaşma gereği Nokia markasını akıllı telefonlarında kullanamayan Finlandiya merkezli teknoloji devi bu sürenin dolmasına kısa bir süre kala yeni bir anlaşma duyurdu. Bu anlaşma Finlandiya merkezli yeni bir şirket olan HMD ile Android tabanlı Nokia markalı akıllı telefon ve tablet üretimi için yapıldı. Microsoft ve Nokia arasındaki marka kullanımı anlaşmasının Eylül 2016'da sona ereceğini düşünürsek, yılın son çeyreğinde Nokia markalı ilk Android akıllı telefon ve tabletleri pazarda görebiliriz. Bugün Microsoft tarafından da resmi olarak doğrulanan anlaşmaya göre Microsoft, Özellikli Telefon İş Kolunu Foxconn'a 350 milyon dolar karşılığında satmak için anlaştı. Bu anlaşma Foxconn'a 2024 yılına kadar Nokia markasını özellikli telefonlarda kullanma hakkı da veriyor. Fakat Foxconn'un Nokia Markası altında akıllı telefon ve tablet üretebilmek için Nokia'dan izin alması gerekiyor. Henüz kesin olmamakla birlikte Foxconn bu konuda Nokia ile görüşmelerini de sürdürüyor.
Bir başka bilgi ise HMD'nin Nokia markalı ürünlerin satış, pazarlama ve dağıtım görevini yükleyeceği yönünde. Üretim kısmında ise Microsoft'tan Özellikli Telefon İş Kolunu satın alan Foxconn görev alacak.HMD, Nokia markalı cep telefonları ve tabletlerin küresel pazarlamasını desteklemek için önümüzdeki üç yıl boyunca 500 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı planlıyor. Bu sayede Nokia, akıllı telefon iş kolunun herhangi bir safhasında yer almayacak, sadece marka lisanslaması yapmış olacak.
Bu bilgiler ışığında, haberimizin başında da belirttiğimiz üzere Nokia Markası aslında ölmüyor, tam tersine yepyeni ve geniş çaplı anlaşmalarla yeniden akıllı telefon pazarına geri dönmeye hazırlanıyor diyebiliriz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst