gittigidiyor

Play Store Fiyatları Düşürdü....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerin ve yasa koyucuların artan baskısıyla karşı karşıya kalan Google, 1 Ocak 2022’den itibaren Google Play aboneliklerinin geliştiriciler için ilk günden itibaren yüzde 15 oranında indirimli ücret alacağını duyurdu. Bununla birlikte Google, belirli kategorilerdeki geliştiricilerin daha düşük bir hizmet ücreti almaya hak kazanacağı Medya Deneyimi programında da değişiklikler yaptı. Bu değişim ile Play Store resmen rahatlayacak.


İlk aşamasında Google, Play Store’daki tüm işlemler için yüzde 30 ücret alıyordu. Geliştiriciler, bir uygulamanın geliştirilmesinin ilk aşamalarında bunu çok pahalı buldu. Şu anda, abonelikler için Google, yinelenen bir aboneliğin ilk 12 ayı için yüzde 15’lik bir ücret alınacak.

Epic Games davasından bu yana şirket, Google Play Store’daki tüm işlemler için ücretlerini daha da düşürmesi için büyük bir baskıyla karşı karşıya. Dün Google, Google Play’de yinelenen abonelikler için ücrette değişiklik yaparak ilk günden itibaren yüzde 30’dan yüzde 15’e düşürdüğünü duyurdu.


Google‘a göre, değişiklik, müşteri edinme ve elde tutma konusunda belirli zorluklarla karşılaşan işletmeler için durumu iyileştirmeli ve ilk yıl boyunca ücretlerde yüzde 50 indirim sağlamalı.


Duyuru hakkında yorum yapan Duolingo’nun Kurucu Ortağı ve CEO’su Luis von Ahn şunları söyledi;


Nasıl her insan farklı şekillerde öğrenirse, her geliştirici de farklıdır. Google’ın hem geliştirici hem de platform için çalışan modeller bulmak üzere ekosistemle işbirliğine devam ettiğini görmekten heyecan duyuyoruz. Abonelik ücretlerindeki bu azalma, Duolingo’nun evrensel olarak erişilebilir dil öğrenimi misyonumuzu hızlandırmasına yardımcı olacak. Bu değişikliğe ek olarak, E-kitaplar ve isteğe bağlı müzik akışı hizmetleri sunan uygulama geliştiricileri artık %10 gibi düşük bir hizmet ücretine hak kazanacak.


Aboneliklerde indirim ücretinde yapılan değişiklik 1 Ocak 2022’den itibaren yürürlüğe girecek. Yapılacak olan bu değişiklik sonrası abonelik fiyatlarında geliştiricilerin indirim yapma olasılığı çok yüksek görünüyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst