gittigidiyor

PlayStation 5 Konsollarda Yeni Bir Versiyon

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
PlayStation-5-AMD-6nm-SoC-1320x863.jpg




Bir süredir Sony’nin son nesil oyun konsolları PlayStation 5 modelleri için yeni bir versiyon hazırlandığı konusunda iddialar gündeme geliyordu. Özellikleri aynı olsa da bundan sonra üretilecek olan konsolların yeni varyant ile beraber daha hafif olacağı da iddia edilmişti.

İşte bu iddiaları doğrular nitelikte yeni bir sızıntı gerçekleşti. Angstronomics kaynağına göre bundan sonra gelecek konsollarda yeni bir AMD SoC yer alacak.

PlayStation 5 için Oberon Plus Dönemi mi Başlıyor?

Sızıntıya göre üretilen son serilerde Oberon Plus adı verilen AMD SoC yer alıyor. Yeni birimin, 6nm teknolojisinden çıktığı ve mevcut olan 7 nm Oberon SoC ile tamamen uyumlu olduğu söylenmekte.

İki birimin Zen2 yapısında ya da RDNA2 grafik mimarisi kısmında herhangi bir değişiklik yok. Bu da demek oluyor ki performans konusunda bir fark olmayacak.

Fakat şunu da söylemek lazım ki yeni çip biraz daha küçük. Ayrıca 6 nm teknolojisinin bir ürünü olmasıyla beraber bu yeni çiplerin daha az güç tüketeceği anlamını da çıkarabiliriz. Daha az güç tüketildiği için daha küçük soğutma çözümü kullanılması da etkili olacak.

PlayStation 5
Oberon Plus ve Oberon
Haliyle iddialarda da yer aldığı gibi yeni üretim PlayStation 5 konsollar biraz daha hafif ve belki biraz daha küçük olabilir. Tabii ki bu durumda Sony’nin üretim maliyetlerinde bir düşüş yaşanmış olacak.
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,175
Tepkime puanı
492
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Bu özelliklerin çoğunu pek anlıyamadım ama, kibrit kutusu bibi cihazları sevmiyorum.
Bu yüzden X-Box'lar daha çekici geliyor bana.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst