gittigidiyor

Samsung i Emojileri

nokya

Aktif Üye
Katılım
28 Haz 2012
Mesajlar
580
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
almanya

Neredeyse, akla gelebilecek her ruh halini, ürünü ya da aktiviteyi temsil eden bir emoji mevcut, fakat sadece sevimli birer karakter olmanın ötesine giderek genişleyen bu ideogramlar (anlam ifade eden işaretler), hem dil hem jenerasyon engellerini aşarak tüm dünyada en çok kullanılan iletişim biçimi haline geldi. Whatsapp, Facebook, Facebook Messenger gibi sosyal medya araçlarında kullandığımız emojiler birçok farklı ruh ifademizi yansıtıyor. Yüz yüze iletişimde kullandığımız yüz ifadeleri ve beden dilini online olarak canlandıran emojiler, giderek görsele dayalı ve duyguları daha net anlatır hale gelen dijital dünyada, insanların iletişimbiçimini hızla değiştiriyor. Emojilerin etkisi o kadar genişledi ki, ‘Emoji'; Oxford Sözlükleri tarafından “2015 Yılının Sözcüğü” seçildi.
Samsung cihazlarına eğlence anlaşıyı katmak için emojilerin gerçeğe yakın tasarlanmasına büyük önem verdiklerini belirten UX (Kullanıcı Deneyimi) Tasarımcısı Erin Jung; “Bunu gerçekleştirmemizin bir yolu da detayların gücünü arttırmaktan geçiyor. Gülen yüz ifadesinde gözlerin daha büyük olması, endişeli yüz ifadesinin büyük ter damlalarıyla tasarlanması gibi. Emojilerin, milletya da yaş fark etmeksizin herkes tarafından anlaşılabilmesini sağlamak için tasarım sürecinde, uluslararası tasarım standartlarına bağlı kalmak kaydıyla durmaksızın araştırma yürütüyoruz. Ayrıca, mevcut tasarım trendlerine de ayak uydurmamız gerekiyor” diyor. Günlük yaşamda izledikleri insanların yüz ifadeleri ve jestlerini yarattıkları emoji tasarımlarına aktardıklarını söyleyen Tasarımcı Baek, “İfadelerin bir sonu yok ve biz tüm bunları çalışmalarımız aracılığıyla resmetmeye devam etmeyi umuyoruz” diyerek duyguların artık tamamen emojiler tarafından sergilendiğini dile getirdi.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst