gittigidiyor

Türk Milleti hoşgörülüdür ama…!

hasantek

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
237
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Yaş
61
Türk Milleti hoşgörülüdür ama…!

Son zamanlarda Türk Milleti’nin hoşgörü yönüne dair saçma sapan kanıtlar sunuyor aydınlarımız.Türk Milleti hoşgörülüdür demek için tarihe bakmak yeterlidir amaonlar bu hoşgörüyü şöyle açıklıyor;dilindeki yabancı kelimelerin çokluğu.
Evet Türk Milleti hoşgörülüdür hatta diyebiliriz ki Türk Milleti’nin yaratılışındaki asli görev insanlığa hoşgörüyü öğretmektir.Hepimiz biliriz ki Türk Milleti’nin en önemli kimlik belirleyicilerindendir hoşgörülü olmak.
Ancak dilimize akın eden bu yabancı kökenli kelimeleri hoşgörüye bağlamak saçmadır.Eğer hoşgörülü olmak dilini saldıran yabancı kelime akınına karşı dimdik durmamak veya duramamaksa ben hoşgörülü felan değilim.Bu hoşgörü değil bilinçsizliktir.Halkımız bugün Türkçe meselesine sahip çıkmıyorsa cahilliğindendir.Ne yazık ki halkımız meselemize sahip çıkmak şöyle dursun, Türkçe’ye giren yabancı kelimelerin farkında bile değildir.
Türk Milleti’nin hoşgörüsünü bu boyutlara sığdıran insanlar Türkçe Meselesine yürekten bağlı olmayanlar ve dilimize akın eden yabancı keimelerin karşısında duramayacak kadar güçsüz olanlardır.
Diyorum ki;”Hoşgörüdür…” yalanlarına kanmayın.Sözümün özü budur.Dünyada Türkçe kadar zengin,Türkçe kadar geniş bir alana yayılmış başka bir dil daha yoktur.Bu dile gelen tüm yabancı etkileri önlemek her Türk evladının asli görevidir.


Türk Milleti dilini yabancılara karşı koruma görevinde topraklarını korurken gösterdiği hassasiyeti ve cesareti göstermelidir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst