gittigidiyor

Windows 10 Mobile Continuum Özelliği ile Neler Yapılabilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 Mobile Continuum Özelliği ile Neler Yapılabilir?

Microsoft’un Windows 10 Mobile güncellemesi ile kullanıcılara sunmaya hazırlandığı kilit özelliklerden biri de hiç şüphesiz Continuum özelliği olacak. Peki bu özellik ne işe yarar?

windows-10-mobile-continuum-ozelligi-ile-neler-yapilabilir-52206.jpg
Microsoft, Windows 10 güncellemesini yayınlandıktan sonra Windows 10 Mobile güncellemesi için çalışmalarını yoğunlaştırıdı. Aralık ayından itibaren tüm cihazlar için yayınlanmasına başlanacak olan Windows 10 Mobile güncellemesinin en önemli yenilikleri arasında gösterilen Continuum desteği bir çok kullanıcının merak ettiği bir özellik oldu.
Öncelikle Continuum özelliği sayesinde akıllı telefonlar bilgisayar görevi görmüyor. Fakat destekleyen modellerde Dock ünitesi ile büyük ekrana bağlanan cihazlar, uygulamaları bilgisayar ara yüzü ve özellikleri ile görüntüleyerek ve işlem yapmaya olanak sağlıyor. Continuum özelliğinin ekran yansıtma uygulamalarından en önemli farklarının biri de bu oluyor. Destekleyen uygulamalarda -ki Evrensel Uygulama Platformu ile geliştirilen uygulamaların çoğu bu özelliği destekleyecek- Continuum desteği ile bilgisayarda işlem yapıyor gibi çalışılabilecek. Tabi Continuum Dock bağlantısı aktifken telefon kullanılmaya devam edilebilecek.

Microsoft’un Continuum özelliğinin hangi yeteneklere sahip olduğunu göstermek için hazırladığı bir reklam videosu internete sızdırıldı. Bu videoda Office uygulamaları ve Microsoft Edge tarayıcının Continuum özelliği ile büyük ekranda nasıl çalıştığı gösteriliyor.
Continuum özelliğinden yararlanmak için öncelikle bu özelliği destekleyen bir Windows 10 Mobile akıllı telefona sahip olmanız gerekiyor. Continuum özelliğine sahip akıllı telefonlar ise şimdilik Lumia 950, Lumia 950 XL ve Acer Jade Primo oldu. Önümüzdeki aylarda Continuum özelliğini destekleyen daha fazla akıllı telefon raflardaki yerini alacaktır. Tabi bu özelliği kullanabilmek ve büyük ekranda bilgisayar işlevlerini yapabilmek için klavye ve mouse’a da ihtiyacınız olacak. Acer duyurusunu yaptığı Jade Primo’yu Continuum aksesuarları ile birlikte satışa sunacak. Fakat Microsoft’un amiral gemileri Lumia 950 ve Lumia 950 XL için Continuum Display Dock ünitesini 99$ fiyatla satın almak gerekecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst