gittigidiyor

Windows 10 Mobile Manuel Dpi Ayarı ile İki Farklı Arayüz Kullanma İmkanı Veriyor!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesinin yeni özelliklerini Windows Insider ile kullanıcılara test ettirmeye devam ediyor.
windows-10-mobile-icin-insider-preview-1-eimde-bitiyor-78042.jpg
Yazılım devi Microsoft, mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile için geliştirme çalışmalarına Windows Insider programı ile yaptığı testlerle devam ediyor. Kullanıcıların Microsoft hesabı ile kayıt olabildiği Windows Insider programı, yayınlanmaya hazırlanan Windows 10 Mobile güncellemesinin kullanıcılar tarafından test edilmesine olanak sağlıyor. Windows Insider programı için yayınlanan son yapı olan 10549.4 derlemesi ise yepyeni bir özellik getiriyor.
Geçtiğimiz hafta yayınlanan Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10549.4 sürümü manuel Dpi ayarı özelliğini de beraberinde getiriyor. Bu ayar sayesinde kullanıcılar arayüzün görünüm şeklini diledikleri gibi ayarlayabiliyor. Sistemin görüntü boyutu düşünüldüğünde ise Windows 10 Mobile ara yüzü ve uyumlu uygulamalar bambaşka birer görünüme kavuşuyor. Bu özellik sayesinde, 5 inçten küçük ekranlı telefonlarda ara yüz phablet özellikli ara yüz olarak değişirken, 5 inçten büyük ekrana sahip telefonlar ise tablet arayüzüne sahip oluyor.
windows-10-mobile-manuel-dpi-ayari-ile-iki-farkli-arayuz-kullanma-imkani-veriyor-86030-600x356.jpg

Lumia 930 üzerinde yaptığımız incelemede, dpi ayarını %250 olarak ayarladık ve değişiklikler arasında linkte dikkatimizi çekti:



  • Başlat Ekranında dördüncü kolon canlı karo aktif oldu
  • Görev Yöneticisinde iki sıralı uygulama listesi
  • Eylem Merkezi’nde beş sıralı hızlı ayar butonu

Microsoft’un Windows 10 Mobile güncellemesi için yeni özellikler üzerinde çalıştığı biliniyor. Özellikle Başlat Ekranında Landscape Mode özelliği ile birlikte manuel dpi ayarının çok değişik görünümler kazandıracağı görülüyor.
Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10549.4 sürümünde manuel Dpi ayarı değişikliği için Ayarlar / Sistem / Görüntü adımlarını izleyerek “Ekranda metinlerin, uygulamaların ve öğelerini boyutu” Ayarını dilediğiniz değere getirdikten sonra “uygula” butonuna tıklamanız ve yeniden başlatmayı onaylamanız yeterli. Telefonunuz yeniden başladıktan sonra Kişiselleştirme ayarlarından Başlangıç menüsüne girerek “daha fazla kutucuk göster” butonuna tıklayın.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst