gittigidiyor

Windows 10 Mobile Yapı 10549.4 ve Windows Phone 8.1 Performans Karşılaştırması

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 Mobile Yapı 10549.4 ve Windows Phone 8.1 Performans Karşılaştırması

Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone platformu büyük güncellemesi Windows 10 Mobile için hazırlıklarına devam ediyor.

microsoft-windows-10-mobile-icin-yeni-guncelleme-yayinladi-60491.jpg
Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesini Windows Insider programı ile kullanıcıların önerileri ve istekleri doğrultusunda geliştirmeye devam ediyor. Windows Insider kullanıcılarının en sık şikayet ettiği konu ise Windows 10 Mobile’ın Windows Phone 8.1’e oranla daha yavaş çalıştığı oluyor.
Onetechspot.net adlı internet sitesi Windows 10 Mobile için yayınlanan en son Insider Preview sürümü Yapı 10549.4 ile Windows Phone 8.1 sürümünü bir video ile hız karşılaştırması tabi tuttu.

Windows 10 Mobile Yapı 10549.4 sürümü Lumia 930 üzerinde oldukça stabil çalışıyor. Önceki yapılarda sıklıkla şikayet edilen yükleme ekranı ve sürdürülüyor yazısı neredeyse hiç gözükmüyor ve bu sorun da çözülmüş durumda. Microsoft Edge tarayıcının ise İnternet Explorer’a göre çok daha hızlı olduğu da aşikar.
Windows 10 Mobile güncellemesi Windows Phone 8.1’den sonra sayısız de geliştirmeyi beraberinde getiriyor. Bunlar arasında, tam ekran arka plan fotoğrafı, gelişmiş eylem merkezi, etkileşimli bildirimler, yeni tarayıcı Microsoft Edge, manuel Dpi ayarı ile küçük ekranlı telefonlarda phablet ara yüzü büyük ekranlı telefonlarda ise tablet ara yüzü kullanımı dikkat çekiyor.
Videodan da göreceğiniz üzere bu ekstra özelliğe rağmen Windows10 Mobile Lumia 930 üzerinde henüz test aşamasında olmasına rağmen oldukça stabil çalışıyor. Microsoft’un Aralık ayından itibaren Windows 10 Mobile güncellemesini yayınlayacağını düşünürsek önümüzdeki iki aylık süreçte çok daha iyi duruma geleceğini söyleyebiliriz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst