gittigidiyor

Windows 10'a nasıl yükseltilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10'a nasıl yükseltilir?

Windows 7 veya Windows 8.1'li bilgisayarınızı henüz yayınlnan Windows 10'a nasıl yükselteceksiniz?



2015072910471967372.jpg





Windows 10 güncellemesi bugün itibariyle lisanslı Windows 7 ve 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Peki Windows 10'a yükseltmek için ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, ne olacak? Merak etmenize gerek yok, her şeyi birkaç tıklamayla halledebilirsiniz.
Bilgisayarınız güncelse

Windows 7 veya Windows 8.1 kullanıyorsanız, bir sene boyunca Windows 10'a ücretsiz geçiş hakkınız var. Windows'unuz Windows Update ile en son güncellemeleri aldıysa, sağ altta "Windows 10'u alın" adında bir Windows simgesi göreceksiniz. Bu simgeye tıklayarak Windows 10 için kaydolabilirsiniz. Eposta adresinizi sisteme girdikten sonra tek yapmanız gereken, Windows 10 uyarısını beklemek.
Bu işlemi yaptıktan sonra Windows 10'u hemen yükleme olasılığınız düşük. Microsoft, yeni işletim sistemini oluşabilecek sorunlara karşın yavaş dağıtıyor. Bu yüzden birkaç gün veya hafta beklemeniz gerekebilir. Yükleme hazır olduğunda buna dair bir açılır mesaj göreceksiniz.

Bilgisayarınız güncel değilse

2015072910471510272.jpg
Görev çubuğunda Windows 10 simgesini görmüyorsanız, güncellemelere göz atmanızda fayda var. Windows 7 kullanıyorsanız,Service Pack 1'i yüklediğinizden emin olun. Bunun için başlat menüsünü açın ve Windows Update'i aratın. Windows 8 kullanıyorsanız, işletim sisteminizi Windows 8.1'e yükseltmeniz gerekiyor. Bunun için giriş ekranındakiMağaza simgesine tıklayın. Mağaza uygulamasında Windows 8.1'e yükseltmenizi sağlayacak simgeyi göreceksiniz.

Windows 7 veya Windows 8 işletim sisteminizi en son sürüme güncelledikten sonra "Windows 10'u alın" uygulaması görünür hale gelecek. Bunun arından uygulama içerisinden epostanızı girerek ücretsiz güncellemenizi alabilirsiniz.
Eski bir PC'niz varsa

Windows Vista, XP veya daha da eski bir işletim sistemi kullanıyorsanız, Windows 10 için ödemede bulunmanız gerekecek. İşletim sisteminin Home sürümü 119 dolar, Pro sürümü ise 199 dolara satılıyor.
Windows RT'li bir tabletiniz varsa, Windows 10'a yükseltemeyeceksiniz. Ancak Microsoft, Eylül ayında Windows RT'ye yönelik bir güncelleme hazırladığını söylüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 güncellemesi nihayet yayınlandı. Peki Windows 10’a yükseltirken veri kaybı yaşanmaması yapılması gerekenleri biliyor musunuz?
windows-10-versiyonlari.jpg

Microsoft, geçtiğimiz yıl Eylül ayında duyurusunu yaptığı yeni nesil işletim sistemi Windows 10’u nihayet tamamladı ve 29 Temmuz tarihinde kullanıcılara sunmaya başladı. İlk olarak Windows Insider kullanıcıları için sunulan Windows 10 güncellemesi sırasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var.
Microsoft tarafından geçtiğimiz hafta duyurusu yapılan Windows 10 işletim sistemine geçiş yavaş yavaş başlıyor. Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının ücretsiz yükseltim yapabildiği Windows 10 a, güvenli ve veri kaybı yaşamadan bir geçişin gerçekleştirilebilmesi için, Acronis hazırladığı 7 ip ucunu kullanıcılarla paylaşıyor.
windows-10a-guvenli-bir-sekilde-yukseltin-54385.jpg

Veri koruması alanında dünyanın önde gelen çözüm sağlayıcılarından Acronis Windows 10 a güvenli ve veri kaybı yaşamadan yükseltim yapmaya yardımcı olacak 7 ipi ucu öneriyor. Microsoft tarafından geçtiğimiz hafta duyurusu yapılan Windows 10 a, Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları ücretsiz yükseltim yapabiliyor.
Kullanıcılar aşağıdaki 7 ip ucunu gözden geçirerek güvenli ve veri kaybı yaşamadan Windows 10 a yükseltim gerçekleştirebilirler:




  • Yükseltimi önceden planlayın – Birden fazla PC’nin bulunduğu ortamlarda PC’lerin tümünde aynı anda yükseltim yapmak için acele edilmemelidir. Önce, seçilen bir PC üzerinde yükseltim gerçekleştirilmelidir. Bu süreç, yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda öğrenmeye yardımcı olacak, diğer PC’lerde uygulamayı kolaylaştıracaktır.
  • PC’nizin yükseltim için uygunluğundan emin olun– Kullanıcılar yakın zaman önce satın aldıkları ve Windows eski sürümünün çalıştığı PC’leri Windows 10 a yükseltim yaparak kullanmaya devam etmek isteyebilirler. Ancak, kullanılan PC’nin yenisi ile değiştirerek Windows 10 u daha rahat çalıştırma seçeneği de göz ardı edilmemelidir. Zira eski makinalar üzerinde çalışan yeni işletim sistemleri belirgin biçimde yavaşlamaya neden olurlar. Bir noktada ileri düzeydeki uygulamalar daha fazla bilgisayar gücü gerektirecek, bu durumda donanım yükseltimi de kaçınılmaz olacaktır. Kullanıcıların iki kez yükseltim yapmaktan kaçınmak üzere halen kullanmakta oldukları PC’leri kapasite açısından dikkatlice gözden geçirmeleri fayda sağlayacaktır.
  • Eski PC’nizi yedekleyin – Windows 10 yükseltimine başlamadan önce orijinal PC’deki tüm bilgi ve uygulamaların yedeklenmesi gerekir. Tüm dosyaların ve bir bütün olarak sistemin yedeği alınmadan başlanılan bir yükseltim çalışmasında veri kaybı yaşanması da söz konusu olabilir. Microsoft, “beklenmeyen PC çökmeleri dosyalarınıza zarar verebilir hatta silinmesine neden olabilir, dolayısıyla yükseltime başlamadan önce herşeyi yedeklemelisiniz” uyarısında bulunmaktadır. Windows 10 basit bir Windows güncellemesi değildir, yeni sistemin temiz bir biçimde başlatılması ve kurulum süreci pek çok önemli dosya ve veriyi silebilir.
  • Yedekleme için sadece dosya yedeklemeyi değil, disk imaj teknolojisini de kullanın – Windows, XP de dahil olmak üzere karmaşık yapıda bir işletim sistemidir, kimi veriler dosya dışında bulundurulur. Şifreler, kullanıcı tercihleri ve bilgisayar üzerindeki uygulamalardaki bilgiler gibi tek bir dosya ya da klasörde saklanmayan pek çok veri mevcuttur. Bu nedenle eş zamanlı olarak hem tüm sistemi hem de tek tek dosyaları yedeklemeye imkan veren disk imajlama teknolojisinin kullanılması yararlı olacaktır. Eğer sadece dosya yedekleme yoluna gidilirse, yeni işletim sistemindeki sistem konfigürasyonlarının ve uygulama verilerinin geri yüklenmesi mümkün olmayacaktır.
  • Herşeyi yedekleyin – Zaman içinde masa üzerindeki klasörlerde, geçici dosyalarda hatta silinecekler klasöründe önemli dokümanlarınız birikmiş olabilir. Tüm bu unutulmuş klasörlerin, hatta gizli bölümlerin yedeklenmesi gerekir. Acer, Asus, Dell, HP ve IBM makinalarında bulunan gizli bölümler bilgisayarın yeniden eski durumuna eski durumuna geri yüklenmesine imkan verir. Dolayısıyla bunların da yedeklenmesi çok önemlidir.
  • 3-2-1 Yedekleme Kuralını takip edin – Yedeklemede 3-2-1 kuralı verilerin 3 kopya yedeğinin alınmasını, bu kopyaların en az ikisinin farklı depolama ortamında, 1 kopyanın ise kurum dışında saklanmasını öneriyor.
  • Yükseltimi tamamladıktan sonra eski yedeklerinizi saklayın – Windows 10 a geçtikten sonra da kullanıcılar verilerinin yedeklerini saklamaya devam etmelidir. Eğer yolunda gitmeyen bir şeyler olursa eski versiyona dönmek ve bu yedeklere başvurmak gerekebilir.



Bu 7 basit ip ucu ile kullanıcılar hem sorunsuz bir Windows 10 yükseltim deneyimi yaşayacak hem de tüm sistemlerinin ve verilerinin güven altında olmasının huzurunu yaşayacaklardır.
Acronis ise bu süreçte Windows 10 a geçiş için hazırlıklı olmak isteyen kullanıcılara özel bir kapmanya ile destek veriyor. Kampanya kapsamında Acronis’in dünya lideri yedekleme çözümü Acronis True Image Unlimited ürünü için % indirim uygulanıyor. Acronis True Image Unlimited Windows 10 a yükseltimde verileri ve uygulamaları güven altına alıyor, gerek duyulduğunda hemen önceki Windows işletim sistemine kolay ve hızlı bir biçimde geri dönülmesine imkan veriyor. Söz konusu kampanya ile ilgili detaylı bilgiye http://www.acronis.com/en-gb/promotion/win10/adresinden ulaşılabilir. Acronis, ayrıca, Windows 10 a geçişi desteklemek üzere Acronis True Image 2015 in özel bir güncellemesini de yayınlamış bulunuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Hackerlar şimdi de Windows 10 yükseltmesine gözünü dikti. Windows 10 yükseltmesi adı altında gönderilen mailler bilgisayarınıza virüs bulaştırabiliyor.

intro_1-windows-10-hatalari-sorunlari-windows-10-hakkinda-hersey-2015.jpg
Microsoft, tarihinde ilk defa bir güncelleme için rezervasyon sisteminiWindows 10'da kullandı. Windows 7/8/8.1 kullanıcılarına, Windows 10 yayınlanmadan 1 ay önce rezervasyon bildirimi gönderildi. Windows 10 rezervasyon bildirimine kullanıcılar şahsi e-posta adreslerini yazarak güncelleme için yerlerini ayırtmıştı.

Windows 10’a Ücretsiz Yükseltin Virüsüne Dikkat!

Windows 10 güncellemesi hazır olduğunda kullanıcılara bildiri maili gönderiliyordu. Hackerlar şimdi de Windows 10 rezervasyon mailine gözlerini dikti. Kötü amaçlı hackerlar, Windows 10 yükseltmesi adı altında rastgele kullanıcılara mail gönderiyor. Windows 10’a Ücretsiz Yükseltinmaili, Microsoft’tan gelmiş gibi görünüyor. Ancak bu mailde Windows 10 yükselme aracı indir isimli dosya, mailin Microsoft’a ait olmadığını ortaya çıkarıyor.

win10_blacked_out-550x262.png

Windows 10 Yükseltme aracı olduğu iddia edilen .zip türündeki dosyayı eğer açıp yükle derseniz, bilgisayarınıza virüs bulaşıyor. CTB-Lockerismindeki bu virüs 96 saat içerisinde bilgisayarınızdaki tüm dosya ve klasörleri şifreliyor ve bu şifreyi açabilmeniz için ödeme yapmanız gerekiyor uyarısı karşınıza beliriveriyor.

ctb-locker-550x362.png


Windows 10 yükseltmesi için herhangi bir aracın bulunmadığını, güncellemenin sadece "Denetim Masası>Windows Update" bölümde göründüğünü belirtelim.

Windows-Live-OneCare-Tarama.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst