gittigidiyor

Windows 10'da Çocuk Kontrolleri Nasıl Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Windows 10'da Çocuk Kontrolleri Nasıl Yapılır?[/h][h=2]Windows 10 kullanan çocuklar için Windows 10’da yer alan çocuk hesabı açılarak tüm kontroller sağlanabilir.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
windows-10-da-cocuk-kontrolleri-nasil-yapilir.jpg
Windows 10’da kişilerin özellikle çocukların güvenli bir şekilde bilgisayarı kullanabilmesi adına oldukça önemli bir imkanı bulunmaktadır. Bilgisayar üzerinden yapılan işlemler ile birlikte kişilerin çocukların bilgisayar kullanımını kontrol etmekten, kısıtlama yapabilmesine kadar pek çok seçeneği bulunur.
Kişilerin ilgili ayarları yapabilmesi adına ilk olarak ayarlar menüsü açarak hesaplar seçeneğini açması gerekmektedir.
1(172).jpg

Hesaplar bölümünde aile ve diğer kullanıcılar sekmesinin açılması ile birlikte bir aile üyesi ekle seçeneği değerlendirilmelidir.
windows-10-ebeveyn-kontolleri-m-blog-2(1).jpg

Bu seçenekte kişilerin aile üyesinin yetişkin mi yoksa çocuk mu olacağını da belirlemesi gerekir.
3(82).jpg

Ardından mail adresinin girilerek mail üzerinden aktivasyonun yapılması gerekiyor. Bu işlemler yapıldıktan sonra kişiler Microsoft internet sitesi üzerinden gerekli kontrolleri ve işlemleri yapabilmektedir.
windows-10-ebeveyn-kontolleri-m-blog-5(1).jpg

Ayrıca çocuğun bilgisayarda yaptığı aramalar dahi kayıt altında alındığından dolayı kolay bir şekilde kontrol sağlanabilir. Ayrıca çocukların bilgisayar kullanımında saat sınırlaması da koyulabilir.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst