gittigidiyor

Windows 8.1'in Yenilikleri

01cmetin

Aktif Üye
Katılım
16 Mar 2013
Mesajlar
118
Tepkime puanı
1
Puanları
18
Yaş
58
Konum
yüreğir/ADANA
Windows 8'in Yenilikleri

Metro Arayüz:

Windows 8 ile birlikte gelen en önemli yenilik kuşkusuz arayüzü oldu. Metro arayüz olarak adlandırılan yeni görünüm ile birlikte erişebilirlik arttırılmış. Windows 7 ile birlikte tanıştığımız dokunmatik ekran özellikleri daha gelişmiş ve menüler bileşenler sayesinde daha ergonomik hal almış. Yıllardır alışmış olduğumuz başlat menüsü de Windows 8 ile birlikte gizlenmiş durumda. Klasör yapısı ve masaüstü görünümünde ise fazla bir değişiklik yok. Eğer metro arayüzü kullanmazsanız bir fark hissetmeyebilirsiniz.

windows-8-metro1.jpg



Windows Store ve Mobil Uygulamalar:


Microsoft, bu sürüm ile birlikte mobil platforma da adım atmış oldu. Windows 8 mobil cihazlarda da kullanılabiliyor. Dahası Windows 8 uyumlu mobil uygulamalar üretmeye de imkan veriyor. Geliştirmiş olduğunuz uygulama bütün Windows 8 cihazlardan erişilebilir ve kullanılabilir olacaktır. Windows Store ise bu uygulamaların ücretli veya ücretsiz olarak bulunabileceği ve satılabileceği bir platform konumunda.

Bulut Yapı:

Bulut dediğimiz yeni teknoloji Microsoft tarafından da kullanılmaya başlanıyor. Bu özellik sayesinde kullandığınız uygulamaları kaydederek, uygulama ve ayarlarınızı farklı cihazlarda aynı şekilde açabilir ve birden fazla bilgisayarınız olsa bile bunları tek bilgisayar gibi kullanabilirsiniz.

Daha Hızlı Sistem Açılışı:

Bilgisayarınızı kapattığınız zaman artık tüm bilgiler silinerek kapatılmayacak. Kapanış sırasında RAM üzerinde kayıtlı bazı bilgiler sabit diskinize yazılacak ve bu şekilde sistem açılışınız Windows 7′ ye göre birkaç kat daha hızlı olacak.

Uygulama Yönetimi:

Kullandığınız uygulamalar Windows 8′ e kadar öyle çalışıyordu ki, belli bir sayıda program açıldıktan sonra sistem yavaşlamaya, programlar donmaya başlıyordu. Windows 8′ de kullanılan uygulama yönetimi sayesinde kullanmadığınız ve arka planda çalışan uygulamalar otomatik olarak kapatılacak ve böylece sistem kaynakları boşa tüketilmeyecek.

Güvenlik:

Özellikle Internet Explorer sürümlerinde karışımıza çıkan Smart Screem Filtresi Windows 8 ile birlikte tüm tarayıcılara eşlenmiş durumda. Bu özellik sayesinde siteler ve uygulamalar indirilmeden önce taramadan geçiriliyor ve sistem herhangi bir saldırıya karşı önleniyor. Diğer uygulamalar da geliştirilmiş durumda ve en son güncellemeler ile birlikte en son açıklardan ve virüslerden korunabilirsiniz.

Dokunmatik cihazların gelişmesi ile birlikte bilgisayar açılışında parola koruması alternatifleri de artıyor. Oturum açarken kullandığımız güvenlik yöntemlerine de yenilikler ekleniyor. Bunlardan birisi de resimli parola özelliği. Şifre olarak belirlediğiniz bir resmi parola olarak belirlerseniz bilgisayarınızı kullanabilmek için bu resmin ekrana çizilmesi gerekecek. Bunu fare ile veya dokunmatik ekran özelliği ile çizebilirsiniz.
 
Son düzenleme:

eurowision

Aktif Üye
Katılım
10 Ocak 2013
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Ankara
metro arayüzünde arkaplanın isteğe göre değişmemesi çok can sıkıcıydı bence. O yüzden görsellik açısından windows 8.1 beni mutlu etti diyebilirim.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst