gittigidiyor

Yapay zeka destekli Magi geliyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Google'ın geliştirmekte olduğu özellikler arasında yazılım mühendisliği sorularını yanıtlayabilen ve kod parçacıkları oluşturabilen bir chatbot da var.

Şirket ayrıca, insanların bir chatbot sohbeti aracılığıyla müzik aramasına olanak tanıyacak bir özelliği de denedi.

DonanımHaber'den Metin Akpınar'ın haberine göre şirket 160'tan fazla çalışanını yeniden tasarım için görevlendirmiş durumda.

The New York Times'a göre Google, "çok daha kişiselleştirilmiş bir deneyim" sunma umuduyla ondan ne istediğinizi tahmin etmeye çalışacak bir arama hizmeti oluşturmaya çalışıyor.


Proje için net bir takvim belirlenmemiş ancak Google’ın mevcut arama motoru için "Magi" kod adı altında bir dizi yeni yapay zeka özelliği geliştirdiği de söyleniyor.

SOHBET ROBOTUYLA DİL ÖĞRENME FIRSATI

"Çeşitli geliştirme aşamalarındaki" diğer yeni eklemeler arasında "Searchalong" olarak adlandırılan bir Chrome özelliği de yer alıyor.

Bu özellik, bir sohbet robotunun okuduğunuz web sayfasını tarayarak bağlamsal bilgiler sunmasına olanak tanıyacak.

Örneğin, Airbnb'de kalacak bir yer arıyorsanız, chatbot'tan planladığınız konaklama yerinin yakınında görülecek ve yapılacak şeyleri size söylemesini isteyebilirsiniz.


Bir diğer deneysel özellik olan "GIFI" ve "Tivoli Tutor", kullanıcıların Google Görsel Arama'dan görseller oluşturmasını istemesine ve yeni bir dil öğrenmek için bir sohbet robotuyla sohbet etmesine olanak tanıyacak.

Google'ın Magi'yi önümüzdeki ay duyurmayı ve sonbaharda da yeni özellikleri tanıtmayı planladığı bildiriliyor.

Zamanlamaya bakılırsa projenin I/O 2023'te ortaya çıkacağını anlıyoruz. Ayrıca şirket, Magi'nin özelliklerini ABD'de bir milyon kişiye sunmayı ve yıl sonuna kadar 30 milyon kullanıcıya ulaşmayı planlıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst