gittigidiyor

YouTube'dan özel LGBT güncellemesi!

KNIGHT RIDER

Aktif Üye
Katılım
26 Ağu 2011
Mesajlar
1,961
Tepkime puanı
13
Puanları
38
Yaş
40
Konum
KİLİS
[h=1]YouTube'dan özel LGBT güncellemesi![/h]Popüler video paylaşım sitesinin mobil uygulamasında önemli bir güncelleme bugün itibariyle yayınlandı. Peki güncelleme hangi durumu kapsıyor?
24 Nisan 2017 16:16 Sosyal Medya
22120-650x315.jpg

LGBT ile ilgili yayınlanan yeni güncellemeyle birlikte kısıtlama kaldırıldı. YouTube, 'engellenen' LGBT videoları geri yüklüyor. YouTube, siyasi ve lezbiyen, gey, biseksüel ve transeksüel (LGBT) videoları engelleyen şikayetlerin ardından içerik filtresini değiştirdi.
Kısıtlı mod, çocuklar için uygun olmadığını düşünülebilecek içeriği gizlemek için tasarlanmış isteğe bağlı bir filtredir. Fakat birçok önde gelen LGBT video yapımcısı videolarının hedef alındığını söyledi. YouTube bu durumun bir hata olduğunu belirterek 12 milyondan fazla "istemeden filtrelenmiş" videoyu tekrar mevcut hale getirdiğini söyledi.
Platform, bazı video yapımcıları tarafından Mart ayından bu yana eleştiri alıyordu. Geniş kapsamlı filtre, içeriği her ne kadar açıkça belirtmemiş olsa bile videoları cinsel ve cinsel kimlikle ilgili bloke etmişti. YouTube'un kısıtlı modu bu yönde eleştiri toplamıştı. YouTube'un mobil uygulamasında kısıtlı mod açıkken çocukların psikolojik sağlığına zarar vermesi muhtemel olan içerikler engelleniyor.
Bununla birlikte YouTube'un bu konuda başarılı bir yol izlediğini söylememiz mümkün. Bunlar arasında zararlı olmayan içeriklerin olduğunu Google da biliyordu. Gelen şikayetler üzerine YouTube kısıtlı modunda yeni bir güncelleme yayınlayarak kısıtlı modda da LGBT haklarını savunan videoların engellenmesi kaldırıldı. Yüklenen videonun zararlı bir içerik olduğunu düşünüyorsanız şikayet etme hakkına sahip olduğunuzu bilmelisiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst