gittigidiyor

Aparatlarla uydu bulma?

baranky

Aktif Üye
Merhaba arkadaslar bir konu hakkında sizden yardım rica ediyorum;
Elimde 3 adet 90 lık çanak anten mevcut bunları normalde;
13 Hotbırd
19 Astra
23.5 Astra
uydukarına ayarlı olarak kullanmaktayım. Fakat ben bu 3 uyduyuda aparatlarla daha fazla uydu almayı planlıyorum bununla ilgili bana fikir ve olabilecek uydular konusunda yardımcı olurmusunuz....
Şimdiden teşekkürler...wwc

baranky

Aktif Üye
Merhaba arkadaslar bir konu hakkında sizden yardım rica ediyorum;
Elimde 3 adet 90 lık çanak anten mevcut bunları normalde;
13 Hotbırd
19 Astra
23.5 Astra
uydularına ayarlı olarak kullanmaktayım. Fakat ben bu 3 uyduyuda Aparatla tek çanakla izleyebilirmiyim?
Yada başka aparatlarla daha fazla uydu almayı planlıyorum bununla ilgili bana fikir ve olabilecek uydular konusunda yardımcı olurmusunuz....
Şimdiden teşekkürler....

daha fazla uydu demek daha fazla Çanak ebadı demek....O, 3 Uyduyuda o çanak ile gayet güzel İzleyebilirsiniz...Gerçi yeinizi bilemiyorum ama...Çok iyi bir çanak ayarı ile çok net ve temiz yayın alabilirsiniz...Benim açızane fikrim ise bütçe müsaitse o çanağı 120 cm yapmakta yarar var....

baranky

Aktif Üye
daha fazla uydu demek daha fazla Çanak ebadı demek....O, 3 Uyduyuda o çanak ile gayet güzel İzleyebilirsiniz...Gerçi yeinizi bilemiyorum ama...Çok iyi bir çanak ayarı ile çok net ve temiz yayın alabilirsiniz...Benim açızane fikrim ise bütçe müsaitse o çanağı 120 cm yapmakta yarar var....
tesekkürler ilgin için:
120 lik canağım var parabol belki 20 yıllık onu o kadar ayarlayamadım denedimde:
90 lıklarla yarın sabahtan akşama kadar uğraşıp denicem en azından 2 uyduyu tek çanakla izleyebilmek boşta kalanlada thoru ayarlamak...

ercentilmen

Aktif Üye
Arkadaşım bu (13E 19E 23E bunlar türksattan bile kolay) üç uyduyu sen ayarladı isen, zaten ayarlarsın.
Aşağı yukarı hepsinde aynı kanallar aynı programlar.
Sen diğer arkadaşın yazdığı gibi biraz büyük çanakla 36E ve 28 E dene canlı HD futbol kanalları seyredersin vaktini ve enerjini boşa harcamamış olursun.o_k

oydemir

Aktif Üye
Arkadaşım bu (13E 19E 23E bunlar türksattan bile kolay) üç uyduyu sen ayarladı isen, zaten ayarlarsın.
Aşağı yukarı hepsinde aynı kanallar aynı programlar.
Sen diğer arkadaşın yazdığı gibi biraz büyük çanakla 36E ve 28 E dene canlı HD futbol kanalları seyredersin vaktini ve enerjini boşa harcamamış olursun.o_k

Arkadaşa aynen katılıyorum ben 90 lık çanak ile Astra19,Hotbird13 izleyebiliyorum zaten Astra ve Horbird ikiside aynı yayınları yapmakta.
Saygılar

20 Yıllık çanak ile pek performans beklemeseniz yerinde olur...Bütçe olayınız elverişli ise aparat takacaksanız 120 Offset ile güzel sonuçlar alabilirsiniz tabii ki çok iyi bir çanak-Lnb ayarı ile...kolay gelsin

baranky

Aktif Üye
Sabahtan bu saate kadar çanaklarla uğraştım fakat tek tek ayarlamak zorunda kaldım aparatla hiçbir çanaktan sonuc alamadım...
yanlışlıkla 31.5 derecedeki uyduyu buldum hemen hemen butun kanallar var....
Lnb den büyük oranda fark ediyor eski yaklaşık 15 yıllık Goldmaster lnb ile mukemmel sonuc alıyorum ama ne yazıkki ondan 1 tane var oda su anda 23.5 derecedeki uyduda ve full...
yeni 5 tl lik lnb ler de de iş var ama o kadar değil mesela 23.5 deredeyi eski lnb de full aynı şekilde lnb değiştirince sinyal yok....
inşallah yarın devam bakalım ne olucak....

ercentilmen

Aktif Üye
Arkadaşım önce kolay gelsin havalar sogudu canına yazık yaptığımız aparat kullanışlı olmuyor. Ben (1 milyoculardaki 10 liralık lnb le) eski alemiyun korniş ve hortum kelepçesi ile yaptım oldu. Hep aynı kanallar aynı programlar (aynı içerik).
Kışın çatıda sağlıgıza dikkat!!!! 120 çanak yüzeyi paslanmamış ve profiller eğilip bükülmemişse çanak performas verir. 20 yıl öncesinde (eski uydular çok daha güçsüzdü) iş yapıyorsa şimdide yapar.HD canlı futbol için karadeniz civarına yakınsan 36E Rus HTV+ dene.

coolmeen

Aktif Üye
Sabahtan bu saate kadar çanaklarla uğraştım fakat tek tek ayarlamak zorunda kaldım aparatla hiçbir çanaktan sonuc alamadım...
yanlışlıkla 31.5 derecedeki uyduyu buldum hemen hemen butun kanallar var....
Lnb den büyük oranda fark ediyor eski yaklaşık 15 yıllık Goldmaster lnb ile mukemmel sonuc alıyorum ama ne yazıkki ondan 1 tane var oda su anda 23.5 derecedeki uyduda ve full...
yeni 5 tl lik lnb ler de de iş var ama o kadar değil mesela 23.5 deredeyi eski lnb de full aynı şekilde lnb değiştirince sinyal yok....
inşallah yarın devam bakalım ne olucak....
Kardeşim sana kısaca ve sırayla uyduları sıralayayım.Sen nerden baslamak istiyorsan kendin begen.
7e'-9e-13e-16e-19.2e-23.5e-28.2e'
Size tevsiyem,16 yada 19 dereceyi merkez yapmanız ve sag ve soluna 9 ve 13,ve 23.5 ve 28.2 dereceleri sabitlemeniz.
Merkez hangisi olursa,sagına ve soluna 2 adet uydu ekleyebilirsiniz.
Yalnız merkez 19.2 iken,28.2e' yi verimli bir sekilde alabilirmisiniz süpheliyim.*
Kolaylıklar dilerim..

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.