gittigidiyor

20 Milyon Google Play Kullanıcısı Dolandırıldı

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Virüs koruması yazılımı üreticisi Doctor Web’in mobil cihazlardaki virüs etkinliği incelemesine göre, yeni bir tür sahte uygulamalar Google Play’i kasıp kavuruyor. Söz konusu Android uygulamaları, kullanıcıların görevleri tamamlayarak para kazanabileceklerini iddia ediyor ancak durum hiç de böyle değil. Bleeping Computer tarafından belirtildiği üzere, raporun bahsettiği üç uygulama toplamda 20 milyondan fazla indirildi.

Bu uygulamalardan ilki Lucky Step-Walking Tracker 10 milyondan fazla indirilirken, bir diğer sahte uygulamalar olan WalkingJoy ve Lucky Habit 5 milyondan fazla indirildi. Uygulamalar geçtiğimiz pazar piyasaya sunuldu yani bu indirme oranları iki gün için oldukça fazla.

Google Play Kullanıcısıysanız Dikkat Edin​

Google Play



Her üç uygulamada da belirli bir mesafeyi yürüyerek ya da sağlıklı alışkanlıklar elde ederek ödüle yönlendiriliyorsunuz. Görevleri yerine getirdiğinizde ise sanal biletler ve sanal paralar kazanıyorsunuz. Ancak bu ödülleri herhangi bir efor harcamadan reklam izleyerek de kazanabiliyorsunuz. Eğer çekebilecek kadar yeterli paraya sahip olursanız, ödülü almanız için yine ödül toplamanız gerekiyor. Ardından para çekme sürecinizi hızlandırmak için birçok reklam izlemeniz gerekiyor.

Bu süreç böyle sürüyor, kullanıcı olarak yalnızca reklamlar ile kazandırdığınız paralar ve harcadığınız vakit ile kalıyorsunuz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst