gittigidiyor

4.5G’de Bankacılık İşlemleri Yapılamayacak!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]4.5G’de Bankacılık İşlemleri Yapılamayacak![/h] [h=2]1 Nisan'dan itibaren Türkiye'de kullanımı resmen başlayacak olan 4.5G ile ilgili ciddi bir uyarı yapıldı.[/h]
4-5g-de-bankacilik-islemleri-yapilamayacak.jpeg
Türkiye'de kullanımı yeni başlayacak olan 4.5G için abonelerin sim kartlarını değiştirmesi gerekirken sim kartların değiştirilmesinin ardından özellikle telefonlar üzerinden bankacılık işlemlerini yapan kişiler sorun yaşayabilecek.
Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda kişilerin sim kart değişikliğinde bazı işlemler yapması gerektiği belirtilirken değişiklikleri yapmayacak kişiler yeni sim kartları ile online bankacılık sistemlerini kullanamayacak.
Açıklama yapan uzmanlar bankacılık işlemlerinde kişilerin mesaj alabilmesi ve sisteme giriş yapabilmesi için bankalar tarafından gönderilen şifreyi kullanması gerektiği söylenirken, 4.5G'ye geçiş yapan kişiler bu SMS'leri alamayacak. Gelen mesajların alınamaması erişim sorunlarına yol açabileceği gibi pek çok kişinin de mağdur olmasına neden olabilecek.
Bugüne kadar 4.5G ile ilgili sorunlar paylaşılmasa da yapılan bu son açıklama ile birlikte kişilerin değişikliklerde dikkatli olması istendi. Basında yer alan bu haberlerin ardından bankalar tarafından da müşterilerine bilgilendirici mesaj ve mailler atılmaya başlanırken kişilerin 4.5G için SIM kart değiştirme işlemlerini nasıl yapması gerektiği konusunda önemli bilgilendirme yapıldı.
4.5G geçiş sonrasında yaşanan bu sorunun yaşanmasındaki en önemli kriter değişen SIM kartta bankaların kısa mesaj gönderememesi. Kart değişikliği öncesinde bankalar ile yapılacak görüşme sonrasında sim kartlar için bloke kaldırılması yeterli olurken bu işlemlerin yapılması ile birlikte kişiler yeni hatlarına mesaj alarak bu konudaki sorunu çözebilecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst