gittigidiyor

640 bin öğrenciye ücretsiz iPad verilecek

aferin

Aktif Üye
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
2,068
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
ist
744100627577400279.jpg


Apple'ın bir eğitim kurumu ile gerçekleştirdiği anlaşmaya göre, yüz binlerce öğrenci eğitimleri boyunca birer iPad sahibi olabilecek

Los Angeles Okul Eğitim Kurulu'nun yaptığı bir açıklamaya göre, yeni bir program dahilinde olmak üzere 640 bin okullu çocuğa ücretsiz iPad dağıtımı yapılacak. 31 bin adet cihaz bu yıl sonunda ve geri kalan 609 bin iPad ise 2014'ün son ayına kadar dağıtılmış olacak. Bu çalışmanın bedeli, Apple'ın kasasına girecek olan 31 milyon dolar olarak duyuruldu. CiteWorld'ün haberine göre ise bu miktar sadece ilk 31 bin adet için geçerli ve geri kalan iPad'ler için kurulun bağış toplaması gerekiyor.

Programın asıl hedefinin çocuklara yeni teknolojik beceriler kazandırmak ve eğitimi güçlendirmek olduğu açıklanmışken, kurul yöneticisi Mark Hovatter'da, "çocukları, bir sonraki eğitim aşamasına getirdiklerinde karşılaşacakları teknolojiye hazırlamak," gibi bir amaçları olduğunu belirtiyor. Hovvater aynı zamanda lise, orta okul ve ilk okul için ilk basamak olacak bir girişimden bahsediyor ve hedefteki öğrencilerin bilgisayar, dizüstü ya da iPad'leri olmayanlar, olacağını ekliyor.

Her bir iPad, dijital kitaplar, plan ve program yapmaya yardımcı olacak uygulamalar, eğitim video ve haberleri ile paylaşım, interaktif dersler ve okuma testlerini içerecek, öğrencilerin okul ile bağını kuvvetlendirmiş olacak.

Apple, bu projeyi geçtiğimiz ay dile getirmiş, geçen günlerde ise ikinci çeyrek raporunda gelişmelerin tekrar üzerinden geçmişti. Şirketin açıklamasına göre ise, bu çalışma Los Angeles'ın 47 ayrı kampüsünde hayat bulacakmış.

Kaynak: teknokulis
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst