gittigidiyor

7 yabancıya futbol yasağı

eftt

Uzman Paylaşımcı
Aktif Üye
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
4,553
Tepkime puanı
9
Puanları
38
Konum
Gölcük
05 Şubat 2015


Kulüplerin 'yabancı kontenjanı' nedeniyle sezon sonuna dek oynatmama taahhütü verdiği yabancı futbolcuların isimleri belli oldu.

YMQ1ME.jpg


Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonu ara transfer dönemi eskiye oranla daha sönük geçerken, kulüplerin yabancı kontenjanından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu'na taahütname vererek bu yıl için sözleşmelerini askıya aldıkları oyuncuların isimleri belli oldu.

Geçen sezon uyguladığı 6+2 yabancı kuralını bu yıl 5+3 olarak düzenleyen ve kulüplere oynatmamak şartıyla +1'lik yabancı kontenjanı açan Futbol Federasyonu'nun bu uygulamasından 7 kulübün yararlandığı ortaya çıktı.

Bu isimlerin Emmenuel Eboue (Galatasaray), Milos Krasiç (Fenerbahçe), Taye Taiwo (Bursaspor), Senijad İbricic (Kayseri Erciyespor), Ali Abdi (Çaykur Rizespor), Gilles Binya (Gaziantepspor) ve İvan Sesar (Akhisar Belediyespor) olurken bu oyuncuların kulüpleriyle sözleşmelerinin devam etmesine karşılık 2014-2015 sezonu için oynama uygunluklarının bulunmadığı belirlendi.

Kulüplerin sezon başında ve ara transfer döneminde bu oyuncularla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'na oynatmayacaklarına dair taahütname verdikleri ifade edildi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst